Kapteinen var ikke helt fornøyd - selv etter 5-0

Liverpool-kaptein Jordan Henderson er selvkritisk, og synes at laget var litt for ukonsentrerte i første omgang mot Watford.

18. mar 2018 kl 12.18 Einar Kvande

– Det var selvsagt en flott måte å slå tilbake på etter tapet forrige helg, og vi scoret noen fine mål. Men jeg mener likevel at vi var litt for ukonsentrerte, spesielt i første omgang. Vi ga fra oss ballen litt for ofte i en 5-10 minuttersperiode, uttaler Henderson til Liverpoolfc.com.

– Men vi hadde veldig bra kontroll i mesteparten av kampen. Vi scoret noen fantastiske mål, og så alltid farlige ut når vi gikk fremover, presiserer midtbanespilleren.

– Det var viktig å slå tilbake etter forrige helg. Det var viktig å ta de tre poengene, da det var en del andre lag som ikke spilte i helgen. Det var også viktig å vinne før vi reiser bort med våre landslag.

Strålende arbeidsinnsats uten ball

Henderson benytter selvsagt også muligheten til å skryte av firemålsscorer Mohamed Salah, som nå har scoret 36 mål denne sesongen. 28 av disse i Premier League.

– Han har vært fantastisk, og var strålende nok en gang. Han scoret noen briljante mål, og arbeidsinnsatsen hans uten ball var også god. Jeg syntes det var en god laginnsats, men han var enestående.

– De tre på topp fungerer godt sammen, og har gjort noen fantastiske mål. Jeg nevnte innsatsen uten ball, og bevegelsene deres for å skape rom for hverandre er noe de også gjør fantastisk bra. Det betyr ingen ting hvem som scorer målene, så lenge vi vinner kampene.

13 clean sheets

Etter 5-0 over Watford har Liverpool holdt buret rent i 13 av 31 ligakamper.

– Det er viktig for oss som lag, og jeg synes vi forsvarte oss bra, sier Henderson.

– Det ble gjort et par viktige taklinger av Joël Matip mot slutten, som var strålende. Vi forsvarte oss veldig bra, og må fortsette med det om vi skal oppnå noe denne sesongen.

Ligakamp nummer 200

Selv spilte Henderson sin ligakamp nummer 200 for Liverpool.

– Det har vært litt av en reise, og jeg føler at jeg hele tiden prøver å forbedre meg som spiller. Det kjennes ut som vi beveger oss i riktig retning, med en fantastisk manager, og jeg er veldig spent på hva fremtiden vil bringe. Selv ønsker jeg bare å fortsette med å bidra for laget.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]