Dette skriver avisene:Salah imponerer alle

Engelske aviser konkurrerer om å finne de beste superlativene for å beskrive Mohamed Salahs innsats mot Watford.

18. mar 2018 kl 10.57 Einar Kvande

– Mohamed Salah var i forrige uke stjernen i en reklamefilm som viste noen av Liverpools mest historiske severdigheter, men Anfield er fortsatt den perfekte scenen hvor han kan vise sitt utrolige talent, skriver Ian Doyle i Liverpool Echo.

– Egypteren fortsatte å heve nivået da Jürgen Klopps menn overvant både været og Watford, og styrket sin posisjon om en sluttplassering blant topp fire, slår Echo-journalisten fast.

– Ettersom Premier League-forsvarene har slitt med å stoppe Salah, kom det kanskje ikke som noen overraskelse at vinterværet heller ikke klarte det.

– Fire sensasjonelle mål, og i tillegg en assist til Roberto Firminos scoring, gjør at han nå har gjort 36 mål på 41 kamper i en utrolig debutsesong for Liverpool, og han viser ingen tegn til at det vil stoppe der.

Salah har nå satt rekord for antall mål av en Liverpool-spiller i en debutsesong. Fernando Torres hadde den gamle rekorden med 33 mål.

– Verken Torres, John Aldridge eller Luis Suarez klarte å score så mange mål i en enkelt sesong for Liverpool. Ingen spiller i Europas fem største ligaer har scoret så mange mål denne sesongen, slår Doyle fast.

– I en sesong med så mange oppturer, så mange spektakulære mål, var dette likevel noe spesielt fra Salah, og det gjorde det enda mer spesielt at prestasjonen kom på en kveld med konstante snøbyger.

– Bildene fra denne kvelden vil vi huske i årevis fremover. Hvisk det lavt, men merkelappen Egypts Messi ser ikke malplassert ut vurdert ut fra disse bevisene.

Bildene fra denne kvelden vil vi huske i årevis fremover. Hvisk det lavt, men merkelappen Egypts Messi ser ikke malplassert ut vurdert ut fra disse bevisene.Ian Doyle, Liverpool Echo

Rev Watford i fillebiter

– Mo Salah rev Watford i fillebiter med en overveldende fotballoppvisning hvor han gjorde fire mål, skriver Jim White i Telegraph.

Han påpeker at Liverpool tok et langt steg i retning av å sikre seg en Champions League-plass neste sesong, da 5-0 over Watford gjør at de røde nå ligger sju poeng foran Chelsea på femteplass.

– Salah scoret fire strålende mål, og er dermed fire mål foran Harry Kane på toppen av toppscorerlisten i Premier League med 28 mål.

– Basert på denne brutale nedsablingen er det vanskelig å forstå hvordan disse to lagene kunne spille uavgjort 3-3 på Vicarage Road i august.

Eski-Mo Salah

– Dersom noen trodde at snøstormen fra Arktis skulle stoppe Liverpool, hadde de ikke regnet med Eski-Mo Salah, skriver David Maddock i Mirror.

Dersom noen trodde at snøstormen fra Arktis skulle stoppe Liverpool, hadde de ikke regnet med Eski-Mo SalahDavid Maddock, Mirror

– Spilleren The Kop har gitt tilnavnet den egyptiske kongen scoret fire mål under sesongens verste værforhold, og tok totalen sin til hele 36 denne sesongen, og varmet opp Anfield i samme slengen, fortsetter Mirror-journalisten.

– Nedsablingen av Watford betyr at Salah nå er den Liverpool-spilleren som har scoret flest mål i en debutsesong i Anfield-klubbens utrolige historie, og prestasjonen hans i denne kampen viste hvorfor han klart bragden.

– Hver ballberøring oste av verdensklasse, og Salah var også mannen bak den målgivende pasningen til Roberto Firminos scoring.

– Dette var akkurat den type prestasjon som Jürgen Klopp ønsket seg foran de episke Champions League-kampene mot Manchester City.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]