Klopp utdyper en viktig del av sin filosofi

– Aggresjon har en negativ klang, akkurat som sinne. Men i fotball kan det være noe veldig positivt.

3. mar 2018 kl 15.39 Arve Vassbotten

«Jeg snakket i pressekonferansen etter kampen mot West Ham om at jeg ønsket å se spillerne sinte. Jeg vil utdype dette i denne spalten, fordi jeg synes det er viktig», skriver Jürgen Klopp i kampprogrammet før lørdagens møte med Newcastle på Anfield.

Etter 4-1-seieren mot West Ham uttalte manageren at:

– Nå må vi fortsette å holde oss sinte på resten av verden. Vi må holde oss aggressive. Slik er det. Jeg ønsker ikke å vente til jeg ser det og så si: «nå har vi blitt myke». Man mister noe om man vinner hele tiden. Vi har ikke vunnet hele tiden, men vi har gjort det i to-tre-fire uker på rad, og da er det vanskelig å vinne den femte også.

Skal ikke skade andre

I kampprogrammet «This is Anfield» skriver han om de positive effektene han ser med aggresjon og sinne.

«Det er ikke slik at jeg ønsker at spillerne skal føle byrden av ansvaret eller vise med kroppsspråk og emosjonelt at de ikke har det gøy, er glade eller fornøyd i livene sine eller jobben. Det handler om deres mentalitet, og måten de jobber på og spiller kamper på.»

ENGASJERT:
ENGASJERT:  Jürgen Klopp ønsker at spillerne skal beholde aggresjon og sinne for å få mest mulig ut av seg selv.

Klopp skriver videre at han mener det er viktig med aggresjon.

«Aggresjon har en negativ klang, akkurat som sinne. Men i profesjonell idrett, og spesielt i fotball, kan det være den største egenskapen og noe veldig positivt. Du kan være aggressiv når du løper, aggressiv i lidenskapen, når du oppmuntrer og aggressiv i din grådighet etter å vinne.»

«Jeg har ikke og har aldri ment aggressiv som i å skulle skade noen andre. En av mine viktigste verdier i fotball er at den eneste personen du skal være villig til å skade på en fotballbane er deg selv, aldri motstanderen.»

En av mine viktigste verdier i fotball er at den eneste personen du skal være villig til å skade på en fotballbane er deg selv.Jürgen Klopp

– Aldri vær fornøyd

«Jeg vil at spillerne mine skal vise de positive sidene ved å være sint. Det betyr: ikke vær fornøyd, ikke undervurder, ikke tro jobben er gjort. Hold deg fokusert, hold deg sulten, vært på alerten, vær aggressiv. Se på hver eneste kamp som noe som skal vinnes. Se på enhver motstander som noen som kommer for å ta noe fra deg, noe du desperat vil ha og trenger. I hver eneste kamp vil vi ha seier, ikke glem at det ønsker de andre også, de vil ha det like mye, og det bør holde deg sint som idrettsutøver.»

«Hvis du ser på de aller beste idrettspersonlighetene i historien og nå, ser du noen i øynene deres som får deg til å tenke at når de er i konkurranse vil de aldri ble glade eller fornøyde. Det er det jeg ønsker fra oss».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]