– Ros og hyllest betyr ingenting akkurat nå

Jordan Henderson vil ikke se et eneste uoppmerksomt sekund fra Liverpool-spillerne resten av sesongen.

3. mar 2018 kl 13.05 Arve Vassbotten

«Det sekundet vi slapper av, om det bare er en prosent, vil vi bli straffet. Alle vet det i garderoben. Hvis vi tar noe for gitt, på noe tidspunkt, vil vi komme til kort. Hvis vi undervurderer en motstander, vil det hjemsøke oss. Slik er holdningen vår herfra ogut sesongen - som individer og som lag», skriver kaptein Jordan Henderson i kampprogrammet før lørdagens møte med Newcastle på Anfield.

«All ros og all hyllest betyr ingenting på dette stadiet av sesongen. Det er mulig å ha tro og selvtillit uten å være selvtilfredse. Det er der vi er som lag, og jeg vet at supporterne også ser det.»

Tungvekter mot tungvekter

Liverpool har nå vunnet tre kamper på rad og har scoret 11 mål i prosessen, og bare sluppet inn ett. Laget er også ubeseiret de siste fem kampene.

«Det er aldri noen nivåforskjell i Premier League. Det er alltid tungvekter mot tungvekter, og laget som senker garden, selv om det er i et sekund, blir straffet. Det er derfor manageren er så fokusert på at vi skal holde fokus, og holde oss sultne til hver eneste kamp.»

Skiftet fokus umiddelbart

«Men i all rettferdighet til guttene, så har de ikke trengt noen påminnelse på det. Hvis dere var i garderoben vår etter forrige helgs kamp, var det ikke noen klapp på skulderen eller oppmerksomhetssug. Alle tenkte umiddelbart på å spille mot Newcastle i dag, og de vet at resultattavla returnerer til 0-0, og at det er en kamp som må vinnes.»

«Jeg synes hvordan vi har spilt og resultatene vi har fått i det siste viser hva som skjer når man fortsetter å gjøre de riktige tingene, jobbe så hardt man kan, holde seg positive og utføre en plan», mener Henderson.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]