Når bør Klopp spare de beste spillerne?

Liverpool.no-redaksjonen om sparing av supertrioen og ærlighet rundt troen på 20 mål fra Firmino.

3. mar 2018 kl 10.21 Arve Vassbotten

Tre kamper den neste uka. I hvilken kamper bør Salah, Mané og Firmino starte i?

Torbjørn Flatin:De bør i hvert fall starte i ligakampene mot Newcastle og Manchester United. Tre av Manchester United, Liverpool, Tottenham og Chelsea vil komme inn blant topp fire i Premier League, og direkte kvalifisering til neste års gruppespill i Champions League, og det ser bra ut for oss – men det er fortsatt mulig å falle utenfor der.

Arild Skjæveland:I alle fall mot Newcastle og Manchester United, og gjerne ein eller to av dei mot Porto i tillegg. No har dei hatt ei veke kvile etter forrige kamp, og etter United blir det endå ei veke til Watford-kampen før den slitsomme landslagspausen.

Lars Frøsland:På den ene siden frister det å hvile så mange som mulig mot Porto, samtidig er det viktig å opprettholde momentum. Jeg ser for meg å starte med trioen både mot Newcastle og Manchester United. Mot Porto mener jeg én av Firmino eller Salah bør hviles. Samtidig bør samtlige av de tre byttes ut tidlig både mot Newcastle og Porto – gitt at LFC leder komfortabelt. For øvrig fantastisk å ha tre så gode angripere. Tre som scorer, assisterer hverandre – tre som jobber hardt og frustrerer samtlige spillere i PL, foruten sine egne lagkamerater.

Bør Klopp spare de beste spillerne mot Porto?

Torbjørn Flatin:På fem ligakamper hvor Liverpool spiller i påfølgende helger (West Ham, Newcastle, Man Utd, Watford og Crystal Palace), etter ti dager med forberedelser i bl.a. Marbella, er det kun returen mot Porto som spilles i midtuke. En skulle tro at det ville vært mulig å håndtere med toppet lag hele tiden, og det er mulig Klopp også gjør det, men når du har 5-0 å gå på i Champions League og borte mot Manchester United venter ei halv uke etter da ville jeg som manager bli fristet av å hvile noen av nøkkelspillerne. Jeg vil også hevde at det er noe av Liverpools svakhet kontra rike konkurrenter, at de har ikke den samme dekningen dersom toppfolkene blir skadet. Toppfolkene hos de røde i dag er for meg først og fremst Mohamed Salah og Roberto Firmino, og jeg vil også ta med Virgil van Dijk. De tre ville jeg hvilt mot Porto.

Arild Skjæveland: Avansementet bør vel vere i boks med 0-5 i første mot eit Porto som har skadar og truleg gitt opp, men føler samstundes ein bør bygge vidare på at det no går så bra, og prøve å vinne denne kampen. Kanskje Virgil van Dijk, Mohamed Salah og Roberto Firmino kan sleppe å starte den, men at ein i alle fall beheld nokon av nøkkelspelarane i laget. Som Sadio Mané, som har begynt å score igjen eventuelt saman med Dominic Solanke, Danny Ings og Adam Lallana, heller enn å berre køyre inn eit reint reservelag.

Lars Frøsland: Nei, i hvert fall ikke alle. Hva om LFC taper og begynner å tvile på seg selv og stille spørsmål om form rett før Man Utd? Porto-kampen bør vinnes. Men noen rokkeringer er jeg positiv til. Deriblant benytte spillere som Moreno og Lallana fra start, kanskje én av Ings eller Solanke. Muligens også hvile van Dijk. Et forslag til lag: Karius; Gomez, Lovren, Matip, Moreno - Wijnaldum, Milner, Lallana, Salah, Ings, Mané.

Helt ærlig, hadde du noen gang trodd Roberto Firmino skulle bli en spiss som scoret over 20 mål på en sesong?

Torbjørn Flatin: Nei, og helt ærlig trodde jeg heller ikke Mo Salah var en som scoret 20 mål i sesongen. Det er enormt hva Jürgen Klopp har fått ut av sin fremste trio.

Arild Skjæveland: Ikkje for to år sidan, men då det blei annonsert at han skulle overta draktnummer 9, spele spiss og ta Liverpools straffar denne sesongen (før stolpane stoppa han), så var det eit håp om at han skulle nå slike tal. Det er fantastisk at han leverer slik han gjer, med scoringane i tillegg til alt det andre han bidreg med.

Lars Frøsland:Hadde jeg blitt spurt noen få måneder ut i hans første sesong, hadde svaret vært et rungende nei. Men Firmino har vokst som spiller, og fortsetter å imponere. Hvorvidt jeg hadde sett for meg at han skulle score så mye, trolig ikke, men at han er blant PLs beste spillere overrasker meg i grunnen ikke. Han kombinerer teknikk og innsats med fantastisk forståelse for spillet. En deilig fotballspiller som jeg håper Liverpool beholder i mange år.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]