– Vi har det som skal til for å kjempe på to fronter

Jürgen Klopp tror årets Liverpool-utgave har det som skal til for å prestere både i liga og Europa.

2. mar 2018 kl 00.21 Arild Skjæveland

Sist Liverpool klarte en topp fire-plassering i ligaen og gikk til kvartfinale i Champions League var i 2008-09 sesongen. Forrige gang de helrøde var med i den gjeveste europacupen røk laget ut i gruppespillet, og endte på sjetteplass i Premier League.

Det tror ikke Jürgen Klopp vil skje denne gang.

– Det var med andre folk, ikke oss. Jeg vet ikke hvor mange av disse spillerne som var involvert i disse Champions League-problemene, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Ja, i mine første sesong da vi gikk til Europa League-finalen etter 64 kamper var det tøft å styre. Det er ikke et Liverpool-problem, men et problem generelt.

Alle er klare og vil spille

Gini Wijnaldum ser ut til å slite med sykdom, men Klopp har luksusen med å kunne velge fra en skadefri tropp i det vi går inn i sluttfasen av sesongen.

– For øyeblikket er alle spillerne friske og ønsker å spille. Det er et godt tegn. De holder presset oppe med prestasjonene sine.

– Du har foreksempel Trent Alexander-Arnold. Nå må Joe Gomez vise seg etter å ha vært ute i et par kamper. Det er ting som det. Alberto Moreno ble skadet, og Andy Robertson kom inn. Jeg trenger ikke å si noe. De ser det, og det holder dem tente for resten av sesongen, for det er mye å gå for.

Færre skader denne sesongen

Denne sesongen har Liverpool hatt langt færre skader enn forrige sesong. Ingen Premier League-manager har gjort flere endringer på laget sitt denne sesongen enn Klopp.

– Problemet er i perioden november desember, når du har skader og ikke kan hvile alle. En kan ikke ha 40 spillere i stallen, og det betyr at du må ha noen spillere som spiller hele tiden. De vil skade seg når andre kommer tilbake i januar, og de som kommer tilbake er ikke i sin beste form, fordi de har vært ute. Du må ha litt flaks.

– Chelsea brukte stort sett det samme laget forrige sesong. Det er fint, og hjelper. Vi har ikke hatt så mye flaks, men vi har hatt muligheten til å rotere gjennom sesongen, sier manageren.

– Jeg liker ikke å snakke så mye om skader. Du tror du har ett problem én dag som manager, og neste dag er det et helt annet problem – men dersom det forblir som dette vil det utvilsomt hjelpe oss.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]