– Vi er mer uforutsigbare uten Philippe Coutinho

Jürgen Klopp med interessante betraktninger om livet etter Philippe Coutinho.

2. mar 2018 kl 18.18 Arild Skjæveland

6. januar kom bekreftelsen på at Liverpool og Barcelona var enig om en overgangssum på 142 millioner pund for salget av Philippe Coutinho.

Siden den gang har de helrøde spilt åtte kamper og scoret 22 mål. Nå snakker Jürgen Klopp om tanken bak salget.

– Phil Coutinho var veldig dominerende i vårt spill, og dersom vi ikke var på vårt beste var det alltid en god idé å gi ham ballen, og håpe at han hadde en plan, sier Klopp til Liverpool Echo.

Må spille annerledes uten Phil

Coutinho var desperat etter å få drømmeovergangen sin, og fikk til slutt viljen sin. Nå når han er borte, må laget spille annerledes.

SOLGT:
SOLGT:  Philippe Coutinho forlot Liverpool i januar.

– Når Phil ikke spilte måtte vi gjøre det annerledes, legge ansvaret på andre sine skuldre og spre det ut blant de andre spillerne. Du kan aldri være sikker på at det vil fungere, men nå som det har gått noen uker er jeg fornøyd med reaksjonen fra guttene. De tok steget opp, og det gjør oss mer uforutsigbare på banen, sier manageren.

– Så klart kjemper vi for å beholde Phil. Vi ønsker å ha ham her, og når alt kom til alt ville han noe annet. Jeg er glad det har gått bra så langt, men jeg er bare interessert i hvordan det vil fungere i morgen, og ikke over de siste ukene.

Coutinho scoret målet til Liverpool i forrige møte med Newcastle. Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané har nå scoret 66 mål til sammen denne sesongen.

Coutinho fikk for mye ansvar

Klopp mener at Philippe Coutinho til tider fikk for mye ansvar.

– Det var et eksempel på en svak kamp fra oss da vi la alt ansvaret på Phil, og det var borte mot Tottenham. Vi ga ham ballen i feil situasjoner.

– Spillere er smarte nok til å bruke gode medspillere. Dersom du ser Barcelona spille, så gir de ballen til Lionel Messi. «Det er en god idé, og jeg gjør det samme». Det er det vi gjorde med Phil, og nå gjør vi det med andre spillere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]