– Det er trist å si det, men han er vår største trussel offensivt

Et Newcastle-lag i kjempeform kommer til Anfield med en defensiv kampplan. Det setter sine spor på angrepsspillet.

2. mar 2018 kl 17.37 Arve Corneliussen

– I så god form har vi ikke vært hele sesongen. Uten tvil. Vi spiller mye uavgjort, men fort et lag i bunnen av ligaen er ikke det noe dårlig, sier Jonathan Drape-Comyn, som er skribent for supportersiden The Mag.

Siden de tapte for Arsenal 16. desember, har Newcastle spilt ti ligakamper. Der har de to tap for Manchester City, spilt uavgjort fem ganger og vunnet tre – inkludert en 1-0 seier over Manchester United.

I tillegg kommer et tap for Chelsea i FA-cupen.

– Skal vi få noe ut av kampen på lørdag, må det bli et nytt uavgjortresultat. Jeg håper på 0-0, men hvis jeg skal være realistisk må jeg spå 3-0 til Liverpool, konstaterer Drape-Comyn.

Den «triste» angrepsstyrken

En defensiv kampinngang har satt sine spor i målprotokollen for Rafael Benítez' lag. Selv om de matcher de andre bunnlagene med 27 mål scoret på 28 kamper, uroer supporterskaren seg over angrepsspillet.

Oppå det hele mener Drape-Comyn mener laget har veldig dårlig uttelling.

– Det største problemet er at vi ikke tar sjansene. Som alle andre lag gjør vi en del feil, men det har vært enormt med kamper der vi har bommet på for mange sjanser, sier han, og fortsetter:

– Spissplassen er definitivt vår svakeste posisjon. Gayle scoret to forrige helg, men har ikke gjort stort mer enn det denne sesongen. Joselu har sine ting han er god på, men å score mål er bare ikke en av dem. Det ser heller ikke ut som vi får se Slimani snart, så jeg ser ikke noen snarlig løsning på problemet.

Faktisk står det så ille til offensivt at en må bakover på banen for å finne angrepstrusselen, mener Newcastle-skribenten.

– Det er et trist poeng jeg har gjentatt hele sesongen, men vår fremste trussel er DeAndre Yedlin på høyrebacken. Mot Liverpool får han neppe lov til å bli med fremover, forklarer han, og tilføyer:

– Kenedy har kommet på lån fra Chelsea og er et par hakk over de andre spillerne våre. Også er Jamal Lascelles alltid en trussel fra dødballer.

SCORER:
SCORER:  Den enorme midtstopperen Jamaal Lascelles har scoret tre mål denne sesongen. Dermed er han bare to nettkjenninger bak Dwight Gayle, som er lagets toppscorer.

Benítez spiller kompakt

Da Rafael Benítez' lag spilte 1-1 mot Liverpool i høst, var det ved å frustrere Jürgen Klopps mannskap. Liverpool kom bare til to skudd på mål, på tross av å fyre av 17 totalt.

Ballbesittelsen nådde nesten en prosent på 70 for Liverpool. Ingenting tilsier at Newcastle kommer til å spille på en annen måte på lørdag, ifølge Drape-Comyn:

– Som Rafa sier: «tett og kompakt». Det er nøkkelen hans, både hjemme og borte. Mot Manchester United så du et litt mer angrepsvillig lag enn mot de andre topplagene, men jeg ser ikke for meg det samme mot Liverpool. Spesielt ikke tatt kontringsstyrken og farten til Mané og Salah i betraktning, påpeker skribenten, og tilføyer:

– Rafa vet hvor viktig det er å karre med seg ett poeng denne helgen, og jeg kan ikke se for meg at han skal ta sjanser for å gå for tre poeng.

To skadespørsmål

Inn mot kamp var det to sentrale skadespørsmål i Newcastle-troppen – Dwight Gayle og Jonjo Shelvey. Førstnevnte er friskmeldt, mens sistnevnte er uaktuell.

Ingen av delene kommer til å ha særlig stor betydning for kamputfallet, mener Drape-Comyn.

– Jeg snakker neppe for alle Newcastle-fans når jeg sier det, men: Dwight Gayle har ikke gjort så mye denne sesongen. Han scoret to nylig, så kanskje det kan ha litt å si.

– Når det kommer til Shelvey, er jeg ikke hans største fan. Han er en fantastisk spiller når han har dagen, som mot Manchester United. Men den formen har han bare ikke vist denne sesongen. Så blir spørsmålet om Rafa erstatter ham med Merino, eller velger en mer defensiv duo i Diamé og Hayden. Personlig tror jeg han går for Merino siden den oppskriften har gitt resultater den siste tiden, og da ser jeg ikke for meg at han blir noe særlig savnet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]