– Klopp ville egentlig ha Brandt

Det var sportsdirektør Michael Edwards som absolutt ville ha Mohamed Salah i sommer.

20. mar 2018 kl 21.49 Arild Skjæveland

På mandag var den tyske journalisten Raphael Honigstein en av gjestene i podcasten The Totally Football Show med James Richardson. Honigstein, som nylig har gitt ut bok om Jürgen Klopp, kommenterte Mohamed Salahs eventyrlige sesong, og mener at hans landsmann egentlig var ute etter en annen spiller.

– Det er god reklame for å ha en sportsdirektør. Michael Edwards har fått mye kritikk i Liverpool for noen av avgjørelsene de har tatt de siste årene – men dette var en sak der Klopp har tatt et steg til side og sagt: «Jeg ville egentlig ikke ha Salah, men han overbeviste meg om å ta ham», fortalte Honigstein.

Egentlig var Leverkusen-vingen Julian Brandt målet.

– De skulle gå for Julian Brandt. Han er en veldig talentfull spiller, men det er rart å tenke på hvordan sesongen kunne ha sett ut dersom det ble Brandt og ikke Salah. Brandt har vært okay, men han har ikke over natten blitt en av de beste spissene i verden, slik Salah har, sier han videre.

21 år gamle Brandt har scoret ni mål på 31 kamper for Bayer Leverkusen denne sesongen, og har kommet litt i skyggen av den ett år yngre lagkameraten Leon Bailey denne sesongen.

Salah var fornøyd med trekningen

Salah selv har kommentert den kommende Champions League-kvartfinalen mot Manchester City, til ESPN sin YouTube-kanal.

– Champions League-trekningen er god. Begge lag kjenner hverandre godt. Jeg gleder meg, og har en god følelse. Jeg håper at vi vinner, sier Salah.

Premier Leagues toppscorer er nå på landslagsoppdrag, og skal spille mot Portugal i Zürich på fredag. Neste tirsdag er Hellas motstander i samme by.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]