Banket på managerens kontor i oktober

Andrew Robertson måtte vite hva som skulle til etter tre måneder i ny klubb.

20. mar 2018 kl 16.58 Arild Skjæveland

Liverpool betalte 8,5 millioner pund for Andrew Robertson i slutten av juli i fjor. Venstrebacken hadde rykket ned med Hull, og mange trodde han ville kjempe med James Milner om å være klubbens førstevalg i den posisjonen.

I stedet var det Alberto Moreno som fikk sjansen, etter å ha vært strålende i sesongoppkjøringen. Da han fortsatte med å gjøre sakene sine bra i starten av sesongen, ble det etterhvert klart at James Milner i år skulle vurderes som midtbanespiller igjen, mens Moreno hadde tatt plassen tilbake.

Banket på døren til Klopp

I oktober, like etter at Liverpool hadde tapt 1-4 borte mot Tottenham, banket Robertson på døren til managerens kontor. Etter å kun ha vært involvert i tre av 15 kamper måtte han vite hvor han sto. Det forteller skotten i et intervju med Dominic King i Daily Mail.

BANKET PÅ:
BANKET PÅ:  Andy Robertson banket på hos Jürgen Klopp.

– Det var aldri slik at jeg skulle spørre «hvorfor spiller jeg ikke?» eller «jeg er bedre enn ham». Det var ikke som at jeg skulle kjefte og smelle. Jeg måtte spørre hva jeg kunne gjøre for å komme inn på laget og være i planene hans for en kampdag, sier 24-åringen.

– Så fortalte han meg det helt ærlig. Han åpnet døren og tok meg imot med åpne armer, og forklarte hva jeg måtte forbedre. Han sa at jeg trengte tid. Han visste at det var tøft for meg, og liker ikke å fortelle noen at de ikke er i stallen, men jeg kan love deg at jeg følte meg mye bedre da jeg forlot kontoret enn jeg gjorde da jeg kom inn, forteller han.

Fikk klarhet i hva som skulle til

Etter at Alberto Moreno ble skadet, er det Robertson som har gjort venstrebacken til sin. Nå har han spilt 21 kamper for Liverpool, og har tre målgivende. De målgivende har kommet i hans fem siste kamper.

– Jeg kom ut av kontoret og tenkte «det er det! Dette var det jeg trengte!». Jeg visste hva som måtte til, og brukte det som motivasjon for å forbedre meg, og bruke tiden på trening slik at dersom sjansen kom, så var jeg den best forberedte til å ta den sjansen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]