Milner forklarer sine treningsrutiner

– Det er viktig å avslutte dagen med en positiv følelse.

14. mar 2018 kl 21.19 Arve Vassbotten

James Milner forteller i et intervju med FourFourTwohvordan han legger opp treningen gjennom uka.

– Hvis du trener en eller to dager etter en kamp, må du sørge for at du tar det rolig. Hvis vi spiller på lørdag, trener vi på mandag. Da er man kanskje fortsatt litt stiv eller har fått en smell i kampen. Det er derfor det er så viktig å ikke trene med full intensitet så raskt etter en kamp. Litt jogging, noen lette øvelser og uttøyning er alt vi gjør. Ideen med den første økta i uka er å restituere etter helga, og forberede seg på den kommende uka, sier Liverpools midtbanemotor.

– På onsdagen er det mye mer intensivt og da jobber vi også mye mer med taktikk, lagsammensetning og hvordan motstanderen vil spille, forklarer Milner.

RESTITUSJON:
RESTITUSJON:  Tirsdag hadde Liverpool restitusjonstrening inne etter oppgjøret med Man Utd.

Avslutter med en positiv følelse

Milner forteller i intervjuet at han selv pleier å sitte på sykkel ca 15 minutter for å få i gang kroppen før oppvarmingen til treningen starter. Og også etter trening gjør Milner en ekstra innsats.

– Noen ganger blir jeg igjen etter trening og trener på avslutninger eller straffer. Når man setter ballen i nettet gir det en bra følelse. Akkurat som med kamper, så kan man ha en god eller dårlig treningsøkt, eller så har man kanskje tapt en kamp på lørdag.

– Så når jeg blir igjen til jeg har sett et par baller i nettet, så er det viktig for å avslutte dagen med en positiv følelse. Da kan man ta med seg den gode følelsen inn i neste kamp, mener han.

Etter trening drikker Milner proteinshake og spiser proteinrik mat sammen med karbohydrater og grønnsaker. Han sier også at han trener endel styrke med fokus på kjernemuskelaturen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]