Ny operasjon for Brewster

Den unge spissen tar sikte på å returnere under sommerens sesongoppkjøring.

7. mar 2018 kl 18.30 Marius Rabben

I januar måtte Rhian Brewster bæres av banen med en leddbåndskade høyt oppe i ankelen etter å ha landet forkjært mot Manchester City U23, og han gjennomgikk en operasjon samme måned.

Det ble antydet en rehabiliteringsperiode på tre til fire måneder, men nå melder Liverpool Echo at 2000-modellen har hatt en ny operasjon – i kneet. Derfor vil han ikke være tilbake igjen før i sommer.

Tok kneet i samme slengen

Ettersom U23-laget avslutter seriespillet mot Chelsea hjemme 22. april, ville han uansett ha mistet det som gjenstår av sesongen.

– Kneoperasjonen forandrer ikke mye på tiden det vil ta for Rhian å komme tilbake, sier U23-trener Neil Critchley, ifølge lokalavisa.

– Det skjedde samtidig som da han skadet ankelen. Ankelen var det store problemet, der hvor det gjorde mest vondt for ham, men kneet var heller ikke helt i orden, forklarer han.

– Dette er ikke en stor greie, men fordi han uansett er ute, benyttet de muligheten til å fikse det.

brewster prenton park .jpg
brewster spurs.jpg
brewster u23 .jpg
brewster sevilla.jpg
brewsterfinale.jpg
brewster.jpg

Håpet er nå at Brewster, som har imponert stort i spissrollen for både U18, U23 og i Youth League for U19, returnerer under sesongoppkjøringen i juli.

– Vi vet ikke ennå om det blir fra starten (av pre-season) eller mot slutten. Han har noen måneder med rehabilitering foran seg, og vi skal fortsette å vurdere hvor han står hen, sier Critchley.

Rehabilitering på Melwood

U23-treneren beskriver Brewster som en gutt med beina godt plantet på jorda, også etter å ha bidratt sterkt til at England U17 vant VM i høst.

– Han er veldig ydmyk. Han har ikke latt seg rive med av suksess, og det må en skryte av familien hans for. Ja, han var litt nedfor nå, men da jeg snakket med ham i forrige uke, var han positiv og optimistisk. Han er en sprudlende karakter, og det vil bare hjelpe ham.

Brewster gjennomfører hele rehabiliteringen i fasilitetene til førstelaget på Melwood.

– Det var managerens avgjørelse, og det viser troa han har på ham, avslører Critchley.

– Rhian kom på krykker og så oss spille i forrige uke. Det er en sånn type gutt han er. Han elsker den sosiale biten av å være en del av et lag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]