– Salg av Salah vil ikke være på agendaen

Liverpool vil ikke selge sin største stjerne i sommer uansett pris.

19. mar 2018 kl 23.55 Arild Skjæveland

«Liverpool vil ikke selge Mohamed Salah til sommeren under noen omstendigheter». Det skriver normalt velinformerte Chris Bascombe i The Telegraph.

Etter 36 scoringer og 11 målgivende på sine første 41 kamper i Liverpool har han allerede blitt linket til Real Madrid. Med den statusen han nå har er det bare et spørsmål om tid før Barcelona eller Real Madrid kommer med en henvendelse, skriver Bascombe.

De to storklubbene i Spania har tidligere stukket av med noen av de beste spillerne i Liverpool – som Xabi Alonso, Javier Mascherano, Luis Suarez og Philippe Coutinho.

Ikke aktuelt med salg

Liverpool er i en posisjon der de kan stå på sitt – noe de viste da de avslo alle bud fra Barcelona på Coutinho i fjor sommer. Nå er klubbens posisjon enda sterkere etter å ha fått inn store penger for Coutinho i januar, skriver Bascombe.

Målet til eierne Fenway Sports Group og manager Jürgen Klopp er at Liverpool skal være klubben spillere ønsker å ende i, heller enn å være et springbrett videre.

I tillegg til salget av brasilianeren i januar, har klubben tjent 50 millioner pund på deltakelsen i Champions League – en sum som vil stige om en skulle ta seg videre fra kvartfinalen mot Manchester City. Klubben er i en posisjon til å forsterke laget, og beholde de beste spillerne som har gjort at de har kommet i denne posisjonen, skriver Telegraph-journalisten.

Setter ingen pris

Salah har over fire år igjen av avtalen han signerte i fjor sommer. LFC vil ikke sette noen pris på egypteren, men det er neppe andre klubber enn Real Madrid, Barcelona eller Paris Saint-Germain som kan ha råd om en pris blir satt.

Manchester United og Manchester City vil også være av klubbene som har råd, men det er utenkelig at Liverpool vil selge til en direkte rival. Mohamed Salah blir ikke solgt til sommeren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]