Spiller kvartfinale i morgen

Liverpool skal forsøke å ta seg til semifinalen i UEFA Youth League på Manchester Citys bekostning.

13. mar 2018 kl 09.36 Einar Kvande

Liverpool U19 er 90 minutter unna en semifinale i UEFA Youth League. Klokken 14.00 i morgen spiller de røde borte mot Manchester City. Belønningen for en seier er en semifinale i Nyon sent i april, hvor motstanderen enten vil være Atletico Madrid eller Barcelona. Skulle Liverpool ta seg helt til finalen vil motstanderen der enten være Chelsea, Porto, Real Madrid eller Tottenham.

City har et godt U19-lag. Phil Foden, som har førstelagskamper for City denne sesongen, har for eksempel tre kamper for klubben i denne turneringen. Taylor Richards er Citys toppscorer med tre mål, mens angriperen Rabbi Matondo er den eneste som har spilt samtlige kamper for City i årets UEFA Youth League.

City tok seg til kvartfinalen etter å ha beseiret Inter på straffespark-konkurranse. Liverpool beseiret på sin side Manchester United 2-0 i sin 1/8-finale.

Åtte har spilt alle

Steven Gerrard har stilt stort sett det samme mannskapet i hele turneringen. Faktisk har hele åtte spillere figurert i samtlige kamper frem til dags dato. Ben Woodburn er en av disse. Waliseren kjente at det strammet til i en muskel i baksiden av det ene låret helt på tampen av Liverpool U23 sin hjemmekamp mot Manchester United for fire dager siden, og måtte kaste inn håndkledet i det 89. minutt. I Liverpool-leiren håper man likevel at Woodburn skal få klarsignal til å spille kampen i morgen.

Curtis Jones er Liverpools toppscorer i turneringen, med fire mål. Steven Gerrard må klare seg uten langtidsskadede Rhian Brewster, som er ute for sesongen etter å ha operert både kne og ankel.

En som gleder seg til kvartfinalen i morgen er Adam Lewis, som scoret Liverpools mål på et susende frispark da Liverpool U18 tapte 2-1 for Manchester United i den nevnte kampen for fire dager siden.

– Dette er en veldig stor kamp, og forhåpentligvis tar vi oss til semifinalen, sier han til Liverpoolfc.com.

Lewis er fortsatt i skyene etter sitt sensasjonelle frisparkmål på Anfield, selv om det ble tap for erkerivalen.

– Jeg så på keeperen deres. Før kampen fikk jeg et tips fra vår keepertrener om at keeperen deres liker å stå langt ute i feltet. Det var en drøm som gikk i oppfyllelse da ballen gikk i mål. Hele familien min var der. Den scoringen var for dem, sier Lewis.

– Jeg har drømt om et slikt øyeblikk helt siden jeg var guttunge og så Steven Gerrard score på den måten. Det er slik jeg har lært teknikken.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]