Tapte for bunnlaget Manchester United

Liverpool U23 taper terreng i toppen av Premier League 2.

9. mar 2018 kl 19.31 Einar Kvande

Sluttrapport

Liverpool U23 leverte en langt bedre andreomgang enn den svake innsatsen i første, men presterte å gi bort ledelsen i løpet av fire minutter mot slutten av oppgjøret mot erkerival Manchester United. Liverpool tok ledelsen på et fantastisk frispark av Adam Lewis, og to feberredninger av Danny Ward holdt dem lenge inne i kampen. Men et ryggende forsvar forærte gjestene utligningen, og United fullførte snuoperasjonen da Neco Williams forærte Manchester-laget et fullstendig unødig straffespark. I sluttminuttene klarte Liverpool bare å skape halvsjanser, så det kan argumenteres for at bunnlaget i divisjonen, Manchester United, vant fortjent. Tapet betyr at Liverpool taper terreng i toppen av tabellen. Det var imidlertid gledelig at Ben Woodburn spilte nesten en hel kamp etter influensa, og Danny Ward fikk også nyttig kamptrening.

90+2.min: Christie-Davies med et knallhardt skudd fra 16 meter som blir blokkert av en United-forsvarer.

90.min: Fem minutter er lagt til.

89.min: Liverpool gjør sitt siste bytte. Ben Woodburn forlater banen. Toni Gomes kommer inn.

89.min: Unitded bytter inn en forsvarer for en spiss. Warren inn for Dearnley.

88.min: Liam Millar får frispark midt på Uniteds banehalvdel. Halter etterpå.

85.min: United-innbytter Josh Bohui skyter et stykke utenfor.

83.min: 1-2 CALLUM GRIBBIN. Danny Ward kaster seg feil vei på straffesparket.

82.min: Neco Williams feller en United-spiller nede ved dødlinja, og gjestene får straffespark.

81.min: Adam Lewis får gult kort når han holder Chong i trøya under en United-kontring.

81.min: United-bytte. Bohui inn for Kehinde.

80.min: 1-1 JOE RILEY. Liverpool-forsvaret rygger, og forsvarsspiller Riley får gå helt frem til 16 meter før han skrur ballen i nettet bak en dekket Danny Ward.

78.min: Corner til United. Curtis Jones header ballen ut av farlig sone.

78.min: Chong på raid fyrer løs fra 18 meter. Gallacher blokkerer.

77.min: 5049 tilskuere på Anfield.

76.min: Hamilton, som ble skadet, må ut, og Buffonge kommer inn for United.

74.min: Woodburn forsøker seg med et brassespark mot mål, men treffer ikke ballen rent, og lærkula går langt utenfor.

73.min: Liverpool gjør sitt andre bytte. Bobby Adekanye kommer inn. Yan Dhanda går ut.

72.min: En United-spiller ligger nede. Det er Hamilton som må ha behandling for en kneskade.

71.min: Danny Ward med en fantastisk dobbeltredning på to knallharde skudd fra kloss holdt. Liverpool kan takke keeperen for at de fortsatt leder kampen!

69.min: Chong forsøker å filme seg til et straffespark for gjestene. Dommeren lar seg ikke lure.

65.min: 1-0 ADAM LEWIS. Et sensasjonelt frisparkmål av venstreback Adam Lewis. Fra 25 meter skrur han ballen opp i lengste kryss, og ballen slår inn i nettmaskene via stolpen.

65.min: Ben Woodburn felles utenfor hjørnet av 16-meteren. Frispark i god posisjon for Liverpool.

63.min: Ny corner til Liverpool. Denne gangen tar Lewis den kort til Christie-Davies. Han slår videre til Camacho, som sleiver ballen opp på The Kop fra 20 meter.

62.min: Adam Lewis med et godt innlegg fra venstre, i retning Liam Millar. Men gjestene får ryddet unna.

61.min: Liverpool bytter. Nat Phillips forlater banen etter en time som planlagt, etter sitt comeback etter langtidsskade. Tony Gallacher kommer inn til sin første kamp på Anfield.

61.min: God corner fra Adam Lewis, men ingen røde får hodet på ballen.

60.min: Neco Williams skaffer Liverpool en corner.

58.min: Ward holder hjørnesparket i fast grep.

57.min: Nat Phillips med enda en viktig blokkering. Ny corner til gjestene.

57.min: Nat Phillips med en ny god blokkering i feltet. Fremragende forsvarsspill av midtstopperen som er tilbake etter langtidsskade.

56.min: Godt raid av Liam Millar, men han klarer ikke å finne Camacho med pasningen.

54.min: Neco Williams må gi en corner.

53.min: Curtis Jones forsøker seg fra meget langt hold på et frispark. Treffer et United-hode i muren, og det ender med corner for Liverpool.

51.min: Nat Phillips forsøker seg fra langt hold.

48.min: Et bra Liverpool-angrep i regi av Christie-Davies og Millar ender med corner.

46.min: Gjestene sparker i gang den andre omgangen i regnet på Anfield.

Pauserapport

Manchester United åpnet og avsluttet første omgang klart best. Gjestene skapte to store sjanser i løpet av kampens fem første minutter, og hadde også store sjanser i omgangens fem siste minutter. Danny Ward har vært den keeperen som har hatt klart mest å henge fingrene i, og Liverpool kan også takke et par helhjertede blokkeringer av Nat Phillips for at gjestene fra Manchester ikke har tatt ledelsen. Liverpools beste mulighet i omgangen kom etter sju minutter, da Millar dro opp et godt angrep som Ben Woodburn avsluttet. Men alt i alt skal Liverpool være veldig godt fornøyd med at de ikke ligger under etter første omgang.

1. omgang

45+1.min: Godt skudd fra Hamilton, som går såvidt utenfor høyre stolperot og til corner for gjestene. Ward får bokset corneren unna.

45.min: Ett minutt er lagt til.

44.min: Kehinde skrur et skudd en meter tilside for venstre stolpe fra 20 meter.

43.min: Store muligheter for United ender med en corner for gjestene etter en blokkering av Nat Phillips.

42.min: Godt United-angrep, men en Liverpool-forsvarer får blokkert innlegget fra Kehinde.

41.min: Chong forsøker seg fra distanse. Rett på Ward.

40.min: Camacho slår et farlig innlegg inn i United-feltet, men keeper får bokset ballen unna.

39.min: Ward fanger et innlegg fra høyre.

35.min: Kehinde forsøker seg med en lobb. Ballen går over Danny Wards mål og opp på The Kop.

33.min: Hamilton med et godt skudd fra distanse, som Danny Ward må gi retur på. Liverpool-keeperen fanger imidlertid ballen igjen før det blir farlig.

27.min: Conor Masterson rydder opp når gjestene kommer på en visitt i Liverpool-feltet.

25.min: Curtis Jones forsøker seg med "en Alonso" fra midtbanen, men treffer ikke mål og keeper har kontroll.

19.min: To United-spillere løper i veien for hverandre, og begge bommer på lærkula når ballen legges 45 grader ut i feltet fra venstre.

18.min: Neco Williams får tilsnakk etter at han er alt for sen inn i en takling.

14.min: Liverpool har kommet betraktelig bedre med i kampen etter Uniteds gode åpning.

12.min: Yan Dhanda med et dårlig skuddforsøk fra bra posisjon inne i feltet, høyt opp på Anfield Road End.

7.min: Millar drar opp Liverpools første angrep, før han sentrer til Ben Woodburn. Uniteds keeper må gi en retur på Woodburns lave skudd fra 17 meter.

6.min: Manchester United har kommet klart best igang, og får en ny corner.

5.min: Kjempemulighet for gjestene når Chong legger inn foran mål, men ingen United-spilleren klarer å sette det lave innlegget i mål.

1.min: Danny Ward med en strålende redning etter bare 30 sekunder, da Uniteds ving kommer alene mot ham. Med en benparade klarerer han den lave avslutningen til corner.

1.min: Det regner på Anfield. Liverpool tar avspark, og spiller mot Anfield Road End i første omgang.

Fire endringer

Neil Critchley har gjort fire endringer på laget som tapte 4-0 for Leicester. Han har blant annet hentet inn mer rutine i form av keeper Danny Ward og offensive Ben Woodburn. Sistnevnte spiller sin første kamp etter å ha slitt med influensa i et par uker. Nat Phillips er tilbake etter skade. Dette blir hans første kamp siden september. Conor Masterson og Yan Dhanda spiller begge sin første kamp på Anfield i kveld.

Liverpools lag: Ward, N Williams, Lewis, Phillips (Gallacher 61), Masterson, Christie-Davies, Camacho, Woodburn (Gomes 89), Millar, Jones, Dhanda (Adekanye 73)

Reserver: George, Dixon-Bonner.

Du kan se kampen mellom Liverpool U23 og Manchester United U23 direkte på LFCTV.