Klopp tar Trent i forsvar

Jürgen Klopp forsvarer backen, og ser frem mot neste helg.

10. mar 2018 kl 18.34 Arild Skjæveland

Liverpool tapte 2-1 i Manchester, og er fem poeng bak erkerivalen med åtte serierunder igjen. Dersom Tottenham vinner på søndag er Klopps menn nede på fjerdeplass på tabellen. Luken ned til Chelsea vil være på fire poeng om de slår Crystal Palace hjemme lørdag kveld.

José Mourinho sa etter kampen at en del av kampplanen var å sette Trent Alexander-Arnold under press, og unggutten har fått kritikk etter at han var involvert i de to baklengsmålene. Klopp tar spilleren sin i forsvar.

– Rashford løper mot han i 100 kilometer i timen i den situasjonen. Trent tar eg valg, han vender inn igjen, og der burde vi hatt en annen spiller. Slik er det bare. Om Trent kunne gjort det bedre? Det er mulig. Kunne han ha fikset situasjonen på egenhånd? Trolig ikke, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen.

– Rashford vender opp og skyter umiddelbart. Du får ikke en ekstra sjanse om du er alene. Han var i riktig avstand, men han vendte opp raskt nok og det var en strålende scoring.

– Vi må slå Watford

Liverpool - Watford er en av fire ligakamper som skal spilles neste helg, når kvartfinalene i FA cupen går samtidig. De helrøde er i aksjon 18.30 neste lørdag.

– Vi vil ikke stoppe. Så klart det betyr noe for oss, men vi kan ikke bare ønske og si «kom igjen, gi oss andreplassen». Det må vi vinne fotballkamper for å få til. Det ser ikke ut som at Manchester United vil vinne hver kamp 5-0. Kanskje vil de gå på et tap. Vi må vinne våre kamper.

– Vi spiller mot Watford i neste kamp, og den må vi vinne. Om vi er under press? Vi er under press når vi leder med fem poeng og når vi er to poeng bak. Vi er alltid under press, og slik er livet. Vi må bare vinne fotballkamper, sa Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]