Tjener penger på United-exit

Det faktum at Manchester United og Tottenham er ute av Champions League er gode nyheter for kassereren i Liverpool FC.

14. mar 2018 kl 13.09 Einar Kvande

Liverpool-fansen fryder seg i dag over at Manchester United ble danket ut av Champions League av Sevilla, og de har mer enn en grunn til å gjøre det.

Liverpool har allerede tjent over 56 millioner euro på sin Champions League-deltakelse denne sesongen, og nå som Tottenham og Manchester United er slått ut betyr det at det blir mer penger på Liverpool fra den såkalte markedspotten, hvor TV-pengene blir fordelt på klubbene.

Færre å dele kaka med

Sluttsummen klubbene blir tildelt fra TV-potten avhenger ikke bare av hvor stor suksess de selv har i turneringen, men også av hvordan klubber fra samme nasjon gjør det.

Det var årsaken til at fjorårsvinneren Real Madrid fikk mindre i prispenger (81.1 millioner euro) enn tapende finalist Juventus (110,4 millioner euro). Juve var nemlig bare en av to italienske klubber i gruppespillet, og den eneste italienske klubben som tok seg videre fra 1/8-finalene. I kontrast til dette tok tre spanske lag seg til kvartfinalen.

Faktisk fikk Leicester City (81,7 millioner euro) utbetalt mer fra UEFA enn Real, fordi de var det eneste engelske laget som nådde kvartfinalene. Tottenham gikk ut i gruppespillet, mens både Manchester City og Arsenal tapte i 1/8-finalen.

Denne sesongen har det vært fem engelske klubber med i gruppespillet, noe som betyr at det har vært en klubb ekstra å dele pengene på sammenlignet med tidligere år.

Liverpool Echo slår imidlertid fast at nå som Tottenham og Manchester United ikke nådde kvartfinalen, vil Liverpools del av kaka øke selv om Anfield-klubben skulle ryke ut i neste runde. Dersom Chelsea blir slått ut av Barcelona i kveld, vil det også virke positivt på Liverpools økonomiske gevinst fra denne sesongens Champions League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]