Tungt ansvar på unge skuldre

Den unge Liverpool-spilleren Ovie Ejaria er mannen Sunderland-fansen setter sin lit til i kampen mot nedrykk fra The Championship.

15. mar 2018 kl 08.42 Einar Kvande

Med Jonny Williams ute med skade i en måned er det Ovie Ejaria som har det kreative ansvaret på Sunderlands midtbane i sesonginnspurten, skriver Phil Smith i Sunderland Echo.

Så langt har det vist seg å være en tøff oppgave. Presset er enormt på Sunderland-spillerne, da laget ligger helt sist i The Championship med bare ni kamper igjen å spille.

Men Ejaria selv mener at stort ansvar i en klubb som kjemper med ryggen mot veggen er perfekt med tanke på å ta det neste steget i karrieren.

Opptatt av å få spilletid

– Før jeg kom hit snakket jeg litt med Ben Woodburn. Jeg hadde jo lagt merke til hva Chris Coleman hadde gjort med ham på det walisiske landslaget, sier Ejaria om det å jobbe under Coleman i Sunderland.

– Det var åpenbart at han er villig til å gi unge spillere en sjanse. Det var andre unge spillere som fikk sjansen for Wales også. Det var en avgjørende faktor.

– Hovedsaken for meg var at jeg ønsket erfaring og jeg ønsket å spille førstelagsfotball.

– Jeg snakket med faren min om avgjørelsen, og også med Jürgen Klopp. Det var tre uker før jeg kom hit. Vi snakket bare om hva som skulle skje. Jeg hadde andre alternativer, men det handlet om å få spilletid.

– Liverpool mente at dette var den beste muligheten til det, og når du i tillegg ser på størrelsen på klubben, uavhengig av tabellposisjon, så var det ikke så vanskelig å takke ja egentlig.

Lårskade

Ejaria har slitt med en lårskade helt siden han kom til Wearside. Skaden holdt ham ute av spill fra 14. februar til den 3. mars, men den blir gradvis bedre, og Coleman har få alternativer på midtbanen. Derfor har 20-åringen blitt en nøkkelspiller for ham.

Den unge Liverpool-spilleren innrømmer at det var vanskelig å bli vant til tempoet i The Championship til å begynne med.

– Det var veldig fysisk tøft og det gikk veldig fort. I U23-serien får du mye mer tid med ballen. I landslagsfotball er spillet mer teknisk. I denne ligaen er det bare hektisk. Men jeg liker det, og mener oppriktig at jeg vil bli bedre på grunn av dette.

– Jeg synes jeg begynner å bli vant til tempoet i ligaen nå, men det er ingen tvil om at jeg kan forbedre meg ytterligere.

– Det eneste jeg kan gjøre er å jobbe hardt på trening, og håpe at jeg klarer å vise meg fra min beste side i kampene.

– Det har selvsagt vært vanskelig for meg med skaden. Du ønsker å spille og vise alle hva du kan, men jeg forsøkte bare å bruke den tiden jeg ikke kunne spille til å bli enda sterkere.

Svake resultater

– Resultatene har ikke gått vår vei den siste tiden, men vi må bare fortsette å jobbe hardt, forsøkte å få gode resultater og se hva som skjer videre.

– Jeg kan forsikre alle at spillerne jobber hardt. Men vi trenger noen gode resultater. Noe som kan gi oss et løft til neste kamp, og neste kamp etter den igjen. Vi må bare være positive. Manageren forsøker å hjelpe oss med det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]