– Vi er på ingen måte favoritter i denne runden

Jürgen Klopp er klar for to spennende nordvest-derbyer i kvartfinalen i Champions League.

16. mar 2018 kl 15.28 Einar Kvande

Liverpool trakk Manchester City i kvartfinalen i Champions League. Første kamp spilles på Anfield onsdag 4. april, mens returkampen går av stabelen på Etihad Stadium tirsdag 10. april.

– Jeg har sagt det tidligere, og det synes alltid å være sannheten, at du som regel trekker naboen din i slike trekninger. Men jeg har ærlig talt ikke så mye imot det, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Det er som det alltid er - vi tar det vi får. Nå er det Manchester City. La oss ta de.

– Vi har tapt en gang og vunnet en gang mot de i ligaen. Jeg tror ikke de tenkte før trekningen at den beste trekningen de kunne få var Liverpool. Det er et godt tegn for oss, og viser hvor sterke vi kan være.

Er ikke favoritter

– Vi er på ingen måte favoritter i denne runden, men det er ikke mange favoritter når det er bare åtte lag som gjenstår. Kanskje to av dem, Bayern og Barcelona, peker seg ut. Men takk Gud for at dette er fotball, der ingenting er avgjort.

– Vi har noen kamper vi skal spille før dette, men jeg ser virkelig frem til kvartfinalene og vi vil gi alt, lover Klopp.

Manchester City vil ha fordelen av å spille på hjemmebane i den siste kampen, uten at Liverpool-manageren legger spesielt stor vekt på det.

– I dette tilfellet er ikke det så viktig. For oss er det helt normalt. Jeg er sikker på at vi kan klare å få et godt resultat på hjemmebane, men det blir selvsagt en vanskelig kamp. Det er slik som dette det skal være i kvartfinalen. Det var opplagt at vi ville møte et sterkt lag. Nå fikk vi Man City. Det gode er at de er det laget vi kjenner best til. Det er ikke så kult for England, for bare ett lag vil gå til semifinalen. Men vi skal gjøre alt for å vinne.

Klopp tror det vil bli en meget spesiell kveld på Anfield i den første kvartfinalen.

– 100 prosent! Vi ser allerede frem til den kampen. Og det blir en fin, kort trur for våre supportere når vi reiser til City.

– Jeg vet våre bortefans er fantastiske, så det vil bli en god stemning der også. Dette blir to veldig gode kamper, og en stor utfordring for begge lag. Men det er slik det bør være.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]