Solgte Salah fordi de måtte - men Roma-sjefer sier det ikke skjer med Alisson

To av Romas toppsjefer liker ikke at Serie A-klubben har fått et supermarked-stempel.

28. mar 2018 kl 21.23 Einar Kvande

Mohamed Salah har gjort utrolige 36 mål på 41 kamper for Liverpool. Angriperen kan bli toppscorer både i Premier League og i Europa. Anfield-klubben kjøpte egypteren for 36,9 millioner pund i sommer, noe som i dag virker å være svært god butikk. Dette har på ingen måte godt ubemerket hen hos Romas supportere.

Måtte selge før 30. juni

Romas sportsdirektør, Ramon Rodriguez Verdejo, også kjent som Monchi, føler derfor at han skylder Roma-fansen en forklaring på hvorfor Salah ble solgt til Liverpool sist sommer.

– Når det gjelder Salah er det to viktige ting man må forstå. For det første vil jeg poengtere at Salah ble solgt før Neymar-effekten på transfermarkedet. For det andre var vi tvunget til å selge Salah før den 30. juni, uttalte Monchi under en pressekonferanse onsdag.

Roma sto i fare for å bli straffet av UEFA for brudd på reglene for finansielt fair play, og hadde frist til å få regnskapene i balanse innen juni var omme.

– Alle som vet litt om forretninger vet at dette er som å ha et sverd rettet mot nakken. Tar man disse to forholdene i betraktning tror jeg vi gjorde en ganske god handel, sier Monchi.

Mohamed Salah har imidlertid med sitt gode spill mangedoblet sin verdi, og verdsettes nå til 162,8 millioner euro av CIES Football Observatory.

– Det er sant at han er blitt en utrolig spiller, som helt sikkert vil innbringe en langt høyere transfersum nå, etter Neymar-effekten, og overgangene til Mbappe, Dembele og Coutinho. Men det er viktig å forstå disse to tingene. Ellers ser det ut som Monchi er litt blind.

– Det er egentlig litt rart, for Salah returnerte til en liga hvor han ikke presterte da han var hos Chelsea. Men han har funnet en trener som tror på ham, og har gode lagkamerater. Det er en tropp som passer hans spillestil bedre.

Tror Alisson tar ett år til i Roma

Salah-salget var en av Monchis første store overgangssaker etter at han tok sportsdirektørjobben i Roma for ett år siden. Han akter ikke å gå i den samme fellen dersom Liverpool vil ha keeper Alisson til sommeren.

ØNSKER Å BEHOLDE ALISSON
ØNSKER Å BEHOLDE ALISSON  Roma-toppene tror de får beholde Alisson i minst en sesong til.

På spørsmålet om Alisson vil bli værende i Roma svarte han:

– Dersom vi snakker om det kommende året, så tror jeg det. Vi er ikke nødt til å selge Alisson. Vi er glade for å ha en av de fem beste keeperne i verden. Nå nyter vi bare at vi har ham i Roma.

Klubbpresident Jim Pallotta deler Monchis frustrasjon over Salah-salget i en uttalelse til Sirius XM Radio.

– Det er flere grunner til at en spiller forlater oss. Jeg er frustrert over at folk sier at Roma er blitt et supermarked. Salah blomstrer i Premier League. Han sa han ønsket å forlate oss, og hadde kort tid igjen av kontrakten med oss, så vi hadde ikke noe valg.

– Det er ting som foregår i kulissene som folk ikke er klar over. Noen spillere ønsker å dra, mens det kan være ting vi må gjøre som klubb. Vi er ikke ute etter å selge spillere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]