– Det er ikke ofte jeg har fått et renere treff på ballen

Alex Oxlade-Chamberlains suser fra 23 meter mot Manchester City ble målt til 109 km/t.

5. apr 2018 kl 08.30 Einar Kvande

Liverpools nummer 21 hamret inn Liverpools andre mål i 3-0 seieren over Manchester City i kvartfinalen i Champions League, og kopierte nærmest scoringen han hadde mot samme målvakt i 4-3 seieren over City i januar. Bare at denne gangen traff han lærkula mye renere.

– Jeg har trolig det, men det er ikke ofte, svarte Oxlade-Chamberlain på spørsmål fra BT Sport etter kampen om han hadde truffet renere på et skudd tidligere.

– Det var selvsagt et godt skudd. Det åpnet seg opp et rom foran meg, og jeg har trent på skudd som dette. Jeg håper å kunne gjøre det enda hyppigere. Nå fikk jeg vist for meg selv at det kan gjøres, og jeg håper jeg kan fortsette å gjøre dette.

God start

Midtbanespilleren er selvsagt meget godt fornøyd med Liverpools førsteomgang, hvor Liverpool nærmest sjokkerte City.

– Vi fikk en god start, da vi ledet 3-0 til pause, noe som var et strålende utgangspunkt. Vi visste vi måtte få en god start, og det var ikke så vanskelig i denne kampen med en fantastisk stemning på tribunene. Selv under oppvarmingen var fansen utrolige.

– Det giret meg opp, og jeg er sikker på at det gjorde det samme med de andre spillerne også. Det tror jeg du kunne se. Vi vant kampen i første omgang, og så forsvarte vi oss godt etter pause.

Nå rettes fokus mot derbyet

Nå venter et Merseyside-derby på Goodison Park om bare to dager. Det tredje derbyet for sesongen.

– Vi skal glede oss over denne seieren, og så begynner vi å tenke på Everton-kampen. Det blir en ny enorm kamp. Lokaloppgjøret er blant de største kampene i sesongen, og det er vi klar over.

– Vi skrur på bryteren igjen så snart vi er tilbake på treningsfeltet, og vi går uten tvil for tre poeng.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]