– Det kan være en fordel for oss at de skal spille i Champions League

Sam Allardyce håper å profittere på at Merseyside-derbyet kommer mellom to kvartfinaler i Champions League for Liverpool.

6. apr 2018 kl 15.47 Einar Kvande

Sam Allardyce legger ikke skjul på at han er fornøyd med at lokaloppgjøret på Goodison Park kommer mellom to tøffe matcher mot Manchester City i Champions League for Liverpool.

– Det er en fordel som vi muligens kan dra nytte av. Det er et bra tidspunkt å spille et derby på for oss, mellom to Champions League-kamper for dem. Men Jürgen har en veldig sterk tropp, og de har ikke sviktet ham så langt denne sesongen. Selv om han gjør endringer på laget vil de likevel stille med et sterkt mannskap, og de som ikke spilte onsdag vil være uthvilte, sa Everton-manageren under sin pressekonferanse i ettermiddag.

– Det blir interessant å se hvilket lag Jürgen stiller med, men det handler også om oss. Vi må forsøke å nøytralisere deres angrepsvåpen. Det er deres fremste styrke, og vi må fjerne den trusselen. Det handler ikke bare om Mo Salah.

– Dette er noe mer enn en vanlig kamp

– Mine spillere kan gjøre dette, om de virkelig har tro på det selv. Jeg har ledet andre lag mot Liverpool, og har både vunnet og spilt uavgjort mot dem. Vi har vunnet mot store klubber tidligere også, så jeg vet hvordan det skal gjøres, men dette er et lokaloppgjør og det gjør det ekstra vanskelig.

– Kampen i morgen er noe mer enn en vanlig kamp, og forhåpentligvis kan spillerne prestere på sitt beste, slik at vi vinner og sender fansen hjem glade, la han til.

Allardyce kunne også bekrefte at Idrissa Gana Gueye er tilbake etter skade, og kommer til å bli inkludert i Evertons tropp i morgen.

– Jeg har sagt til mine spillere at vi må gjøre det samme med Liverpool som Liverpool gjorde med Manchester City. Det er den type planer jeg har benyttet meg av tidligere, sa Big Sam.

Everton vs Liverpool har avspark klokken 13.30 i morgen, og du ser kampen på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]