Avisrundene«Det så ut som Liverpool hadde tankene på det som skal skje på onsdag»

Dette skriver avisene etter Liverpools seier på Selhurst Park.

1. apr 2018 kl 11.03 Arild Skjæveland

Alyson Rudd, The Sunday Times

Det finnes en tilstand i fotball. En tilstand som Liverpool har vært utsatt for en del med årene. Den har ikke noe medisinsk eller psykologisk betegnelse, men er best beskrevet som «Champions League-distraksjon».

Liverpool har sin historie i Europa, og kan lukte en mulig triumf. Som konsekvens stilte de tidlig tidligkampen på Selhurst Park med hodene litt sideveis, og nesene litt opp i sky. På onsdag skal de møte Manchester City i den første kvartfinalen i Champions League. Dersom du ikke var klar over det på lørdag kl. 13.30, så kom det nok av hint om det de første 45 minuttene. Jürgen Klopps lag var ikke samspilt, var utålmodige, og ville tilbake til Merseyside.

Det kan kanskje ha ligget i bakhodet at deres medfødte overlegenhet ville være nok til å håndtere motstanderen, men når distraksjon møter godt organisert desperasjon, så er det stort sett én vinner. Crystal Palace var aggressive, fryktløse, og løftet av at deres talisman Wilfried Zaha var med.

Den eneste Liverpool-spilleren som var i nærheten av å være på sitt beste, var Mohamed Salah. Palace blir ofte omtalt som et enmannslag på grunn av Zahas innflytelse, men basert på dette er Liverpool også for avhengig av Salahs ferdigheter og innstilling. Han scoret fordi han aldri sluttet å prøve. Kontrasten til Christian Benteke er både sterk og fæl. Den tidligere Liverpool-spissen hadde to strålende sjanser til å score, men sliter med dårlig selvtillit.

Liverpool kan nå møte City etter at de ikke ble straffet for dagdrømming, reddet av en spiller som er så god at han ikke vet hvordan han skal ta seg en pustepause.

Les hele i The Sunday Times (krever innlogging)

James Pearce, Liverpool Echo

Det vil ikke bli få stor plass på høydepunktene fra sesongen. Etter å ha blitt bortskjemt med champagnefotball, måtte Kopites slå seg til ro med litt lunken Lambrini (en lokal Liverpool-cider, red. anm.) på Selhurst Park.

Ikke vær i tvil – dette var en stor stor seier, som gjorde at Liverpool rykket 10 poeng ifra Chelsea på femteplass. Det var kanskje ikke en prestasjon som gjorde at Manchester City blir bekymret, men det viktigste er at Liverpool går til onsdagens kvartfinale i Champions League med momentumet intakt.

FEIRET:
FEIRET:  Jürgen Klopp var tydelig glad, og lettet, etter seieren over Crystal Palace.

Klopp er nær ved å få Liverpool inn blant topp fire i to sesonger på rad for første gang siden 2009, men nå må fokuset rettes mot det som er større. De røde må heve nivået mot City, etter en så slurvete kamp i hovedstaden.

Når du har Mohamed Salah på laget, har du alltid en sjanse. Egypteren ble helten nok en gang, og hans sene mål gjorde at Roy Hodgson satt igjen slukøret.

Salahs 29 Premier League-scoringer tangerer Didier Drogbas rekord satt for en afrikansk spiller i 2009-10. Etter å ha scoret i 21 forskjellige ligakamper denne sesongen tangerer han også Robin van Persie og Cristiano Ronaldo. Han skriver historie hver uke, og kan bli den første Liverpool-spilleren siden 1986-87 til å score 40 mål på en sesong.

Les hele i Liverpool Echo

Sachin Nakrani, The Guardian

Like etter at dommeren blåste av, satte Jürgen Klopp kursen mot Liverpools tilreisende supportere og knyttet neven av glede. Det var ikke noe nytt med det, men gesten så ut til å bety noe ekstra – som at han anerkjente hvor viktig akkurat denne seieren var.

Liverpool spilte under pari, men viste den karakteren de ofte har blitt beskyldt for å mangle. Ikke bare for å sikre en plassering blant topp fire, men for å få et løft før onsdagens Champions League-kamp mot Manchester City. Det var en sjeldent «stygg seier» for et av Europas mest spennende lag, og en kamp de kyniske vil si de helrøde kom unna med.

KUNNE FÅTT RØDT:
KUNNE FÅTT RØDT:  Sadio Mané var kanskje heldig som slapp det andre gule da han tok ballen med hendene.

I tillegg til at det var panisk, var dette en kamp som ble preget av kontroverser. Neil Swarbrick sin avgjørelse om å ikke gi Sadio Mané sitt andre gule kort etter at angriperen, som hadde utlignet for Liverpool, plukket opp ballen med hendene utenfor Liverpools boks etter å ha blitt taklet av Andros Townsend etter 60 minutter spill.

Mané forventet å få frisparket, men Swarbrick var uenig og ga Crystal Palace et frispark, der det var forventning fra hjemmesupporterne om at Liverpool-angriperen skulle vises ut for hands etter å allerede ha fått det gule kortet for filming. Men dommeren holdt kortet i lomma, til Palace sine fans og spilleres store frustrasjon. Frustrasjonen økte etter 84 minutter da Liverpool scoret igjen. Målscoreren? Hvem andre enn Mohamed Salah

Les hele i The Guardian

Sam Dean, The Telegraph

Sånn er kvaliteten til Mohamed Salah, og sånn er frykten han sprer, at det føltes helt uunngåelig at han skulle bli matchvinner, selv om lagkamaratene hans slet rundt han.

Dette var langt unna Liverpool på sitt beste. De fikk det vanskelig mot Crystal Palace som var fulle av energi og fart – men når Salah avslutter som dette, så trenger ikke Jürgen Klopps lag å spille bra for å vinne.

Anfields «Egyptian King» trenger bare en sjanse for å utgjøre forskjellen. Den kom da det sto uavgjort med seks minutter igjen. Han tok en touch og fikk kontroll på ballen, og en touch for å drepe kampen.

Les hele i The Telegraph

Har du innspill til journalisten?
[email protected]