– Det var imponerende for å være ærlig

Jürgen Klopp la om taktikken da han fikk se lagoppstillingen til Roma.

25. apr 2018 kl 00.22 Arve Vassbotten

– Det var imponerende for å være ærlig. Vi vet hvor vanskelig det er å skape sjanser mot italienske lag, sa Jürgen Klopp umiddelbart etter 5-2-kampen mot Roma på Anfield.

Klopp sier han la om taktikken da han fikk se Eusebio Di Francescos startellever.

– Vi hadde en idé om at de ville spille med samme system som mot Barcelona og Lazio, med fem bak. Vi forventet faktisk et annet system, men da vi så lagoppstillingen justerte vi planen vår litt, sa Klopp, om at Roma la om til tre bak.

Men det var tydelig at det var et scenario trenerteamet var forberedt på.

– Vi gjorde en feil, og dommeren en feil

– Vi scoret mange mål, og kunne utrolig nok scoret flere. Vi hadde nok store sjanser til det. Akkurat nå føler jeg de to målene som vi slapp inn, for det er ikke det man ønsker. Spesielt når man ser det de fikk straffe på, som ikke var noen straffe. Men vi må håndtere det, sa Klopp.

På pressekonferansen etter kampen utypet han dette.

– Vi gjorde en feil, og dommeren gjorde en feil. Det ble to mål, og sånn er det bare.

– De må spille veldig offensivt

– Jeg kjenner reglene og vet at hvis de vinner 3-0 er de videre, men hvis du vil vinne 3-0 må du spille veldig offensivt, og spiller du veldig offensivt mot oss må du takle kontringer, og jeg er ganske sikker på at vi vil få våre sjanser der også.

– Det er 5-2 etter første kamp, det er bra. Da vi vant 3-0 mot City sa alle at vi nesten var videre, nå har vi sett alle mulige ansikter at det er vanskelig siden Roma vant mot Barcelona, og de har ikke sluppet inn mål hjemme, og vi har ikke tapt en Champions League-kamp, så det er sannheten, sa Klopp.

– Vi har en jobb å gjøre i Roma, men det ville vi hatt om vi vant 5-0 også. Dette er mye bedre enn jeg hadde kunnet forvente før kampen, men selvsagt føler jeg de to baklengsmålene.

Derfor ble Salah byttet ut

Klopp svarte også på hvorfor Salah ble byttet ut før baklengsmålene kom på pressekonferansen.

– Det ville ikke hjulpet oss om Salah ble skadet, og det er grunnen til at han ble byttet ut.

– Han var fantastisk og har stor innflytelse for oss. Det første målet er en genistrek. Han har scoret noen slike, og det er ikke noen tilfeldighet. Hvis noen ønsker å si at det er min feil at vi slapp inn to mål fordi jeg byttet spiss, så er det greit for meg, sa Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]