Dette er Camacho og Jones

To nye spillere ble innlemmet i Liverpools førstelagsstall i forbindelse med Merseyside-derbyet.

8. apr 2018 kl 10.04 Einar Kvande

Skadekrisen i Liverpool medførte at to akademispillere som tidligere ikke har vært innlemmet i førstelagsstallen fikk tildelt draktnummer i forbindelse med Merseyside-derbyet. 2000-modellen Rafael Camacho fikk drakt nummer 64, mens 2001-modellen Curtis Jones fikk drakt nummer 48.

Hadde en av disse to kommet på banen i går, ville vedkommende ha skrevet seg inn i Liverpool-historien som den første født på 2000-tallet med førstelagskamper for Anfield-klubben.

Her er vår presentasjon av de to:

Rafael Camacho

Den portugisiske U17-landslagsspilleren kom til akademiet fra Manchester City etter et vellykket prøvespill. Han var i City i to år fra 2014, etter å ha dratt fra Sporting CJ i hjemlandet, og var på et halvt års lån til spanske Real SC før Liverpool hentet ham sommeren 2016.

Rafa, som han kalles, er en svært anvendelig midtbanespiller som er komfortabel på midten, som indreløper, på begge kantene og på topp, og har i tillegg erfaring som vingback.

Teknikken hans har lenge vært imponerende, men det er spesielt etter at fysikken har kommet seg de siste sesongene at 2000-modellen virkelig har markert seg. Han har vært en fast brikke for Steven Gerrards U18 og U19, og er også blitt det for U23. Han har også fått trene en rekke ganger med førstelaget.

I Merseyside-derbyet mot Everton på Goodison ble han kastet rett inn i kamptroppen etter at Alberto Moreno fikk en lårskade underoppvarmingen, og fikk sitte på benken.

FYRER LØS
FYRER LØS  Rafael Camacho i aksjon for Liverpool mot Manchester City i UEFA Youth League.

Curtis Jones

Scouseren har bemerket seg i aldersklasser over sin egen og imponert stort på kort tid.

Den driblesterke Toxteth-gutten, som har vært i klubben siden U9-nivå, fikk som U16-spiller debuten for juniorlaget i 2016/2017-sesongen, og ble raskt en sentral brikke på laget.

Selvsikker og direkte oppsøker den offensive midtbanespilleren ofte situasjoner hvor han kan utnytte én-mot-én-ferdighetene sine, åpne opp rom og spille en gjennomtenkt ball fremover eller skyte.

Han er fotballklok med god teknikk, god med begge bein og løpssterk, og har etter en god fjorårssesong spesielt markert seg for Steven Gerrards U18 og i Europa med U19 i 2017/2018-sesongen, og i januar fikk han debuten for U23. Rett etter å ha fylt 17 år samme måned, fikk han sin første proffkontrakt med klubben 1. februar 2018.

U17-landslagsspilleren hadde trent med mannskapet til Jürgen Klopp flere ganger tidligere, men i april 2018 fikk han med noen få andre akademispillere være fast på Melwood i forbindelse med Champions League-kvartfinalen og Merseyside-derbyet, og ble inkludert i 18-mannstroppen til den siste, på Goodison, hvor han satt på A-lagsbenken for første gang.

FLYR HØYT
FLYR HØYT  Curtis Jones har muligheten til å bli den første født på 2000-tallet som får førstelagskamper for Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]