– Dette var stort for meg

Det unge stoppertalentet Conor Masterson satt på benken i den første Champions League-kvartfinalen.

5. apr 2018 kl 21.12 Marius Rabben

Liverpools skadeproblemer i forsvaret ga Jürgen Klopp en ekstra utfordring foran møtet med Manchester City.

Da han tre dager før kampen fikk nyheten om at Joël Matip mister resten av sesongen, sto han igjen uten en eneste spilleklar førstelagsstopper bak Virgil van Dijk og Dejan Lovren, ettersom både Ragnar Klavan og Joe Gomez også er utilgjengelige.

Det åpnet opp muligheten for en akademispiller. Valget falt dermed på 19 år gamle Conor Masterson fra Dublin, som har tatt steget opp fra juniorlaget, hvor han var kaptein, til U23.

Tenåringen med aldersbestemte landskamper er en høyreist, behersket stopper med god ballkontroll, og har i tillegg erfaring som defensiv midtbanespiller.

Er kjent med A-lagsstallen

Iren, hentet fra Lucan United i juli 2014, er blant talentene som en rekke ganger har fått trene med førstelaget de siste sesongene, og i fjor vår var han blant annet med på treningsleiren til La Manga.

Allerede i januar 2016 var han inkludert i førstelagstroppen for første gang og satt på benken borte mot lille Exeter City i FA-cupen. Nå var rammen en helt annen.

– Det var en utrolig opplevelse fra start til slutt, sier Conor til klubbens nettside etter å ha sett 3–0 i Champions League-kvartfinalen fra benkeplass.

– Dette var stort for meg, og selvfølgelig for laget som klarte å vinne.

Fikk beskjeden dagen før

19-åringen forteller at han på tirsdag fikk beskjeden om at han skulle være med i kamptroppen.

– Jürgen kom til meg og fortalte at jeg skulle bli involvert. Jeg gjorde meg bare klar, sier han med et nervøst smil.

Og hele pakken gjorde det utvilsomt til et minne for livet. Mottakelsen spillerne fikk før kampen rørte Roberto Firmino til tårer, og Dejan Lovren sa etter kampslutt at han aldri har opplevd maken til atmosfære på Anfield.

– Det var utrolig. Bare det å se rundt seg, på tribunene ... stemningen, supporterne, det var helt utrolig. En stor opplevelse, sier Masterson.

– Man er nødt til å tilpasse seg det som skjer, lære av det og oppleve det. Det var det jeg gjorde.

Familien på plass

Unggutten ringte familien og fortalte nyheten samme dag han fikk den selv. De satte seg umiddelbart på flyet og overvar kampen.

– Jeg fortalte dem det tirsdag kveld, så de fløy over og så på. Jeg sa jeg skulle vinke til dem. Det var herlig.

Samtidig var ikke det nødvendigvis noen engangsopplevelse. På lørdag, allerede kl. 13.30, venter et klassisk lokaloppgjør mot Everton på Goodison Park. Så står Manchester City for turen igjen i returen på tirsdag.

Flere muligheter i vente

Og det er lite som tyder på at Klavan, som virker å være nærmest av forsvarerne på skadelista, blir klar med det aller første. Selv vil Masterson gjerne bli involvert i derbyet.

– Åpenbart ønsker jeg det, sier han og smiler bredt.

– Men uansett hva Jürgen sier, må man håndtere det. Forhåpentligvis kan jeg bli involvert, fingrene er krysset!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]