– Vi kan ikke dvele ved denne seieren

Dejan Lovren har allerede lagt den flotte 3-0 seieren over Manchester City bak seg. Nå er det fullt fokus på Merseyside-derbyet som gjelder for kroaten.

5. apr 2018 kl 14.22 Einar Kvande

Supporterne har trolig ikke landet ennå, men Liverpool-spillerne er såvisst kommet ned på jorda igjen etter 3-0 seieren over Manchester City i den første kvartfinalen mellom lagene i Champions League.

Nå handler alt om å fokusere på lørdagens Merseyside-derby på Goodison Park. Liverpool er ubeseiret på de 16 siste kampene mot Everton, og Lovren ønsker å sørge for at den statistikken blir forlenget.

– Nå skal vi slappe av, holde en lav profil og jobbe, lover Lovren til Liverpool Echo.

– Vi har en viktig kamp på lørdag. Et lokaloppgjør. Vi trenger de tre poengene der. Det blir definitivt vanskelig. Men vi skal spille vårt eget spill, og jeg har tro på at vi skal få med oss poengene derfra.

City skal også spille lokaloppgjør

– Både vi og City skal spille lokaloppgjør, så det er likt for begge lag. City har en tøff kamp mot Manchester United, sier kroaten med tanke på tirsdagens returoppgjør mot City på Etihad.

– Sist vi møtte Everton i ligaen ble det uavgjort, noe som ikke var godt nok. Vi er et annet lag nå, sammenlignet med for et par måneder siden. Vi har selvtillit. Vi har mange skader, så vi har ikke så mange valgmuligheter, men vi har unge spillere som står klare til å ta steget opp på førstelaget. Vi må være smarte de kommende par dagene.

– Forhåpentligvis holder alle seg skadefrie, og etter derbyet kan vi begynne å tenke på Manchester City igjen.

Har ikke opplevd maken til stemning

Lovren gjorde en utmerket kamp som Virgil van Dijks makker mot City.

– Vi fikk et strålende resultat, men i fotball vet du aldri. Slapper du av et eneste sekund kan du få presset på deg igjen. Manchester City har kvaliteten til å score når de ønsker det. Derfor var det enormt viktig at vi holdt buret rent. Vi forsvarte oss utrolig bra. Det er hva et godt lag gjør. Vi var konsentrerte fra første til siste sekund.

– Jeg tror ikke jeg har opplevd maken til stemning på stadion siden jeg kom til klubben. Ingen satte seg. Alle sto gjennom hele kampen. Det var utrolig. Vi kunne ikke høre oss selv. Det er utrolig viktig å ha slike supportere.

Lovren mener at stemningen til og med var bedre enn i Europa League-comebacket mot Borussia Dortmund for to år siden.

– Ja! Jeg husker egentlig bare hvordan jeg følte meg etter målet mitt den gangen, men dette var noe helt annet. Dette er i Champions League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]