– Ingen danset i garderoben etter denne seieren

Jürgen Klopp påpeker at man bare er halvveis i kvartfinalen i Champions League, og minner om at det gjenstår en bortekamp mot det han beskriver som «verdens beste lag».

5. apr 2018 kl 09.43 Einar Kvande

En sensasjonell 3-0 seier over Manchester City i kvartfinalen i Champions League - men likevel er det ingen som mister bakkekontakten innad i Liverpool-troppen.

– Du må feste når festen begynner. Ikke fire uker før den starter, uttalte Liverpool-manageren til pressekorpset etter kampslutt.

Poenget til Klopp er selvsagt at ingenting er avgjort ennå. Det skal spilles en returkamp på Etihad tirsdag kveld.

– Jeg har vært såpass lenge i denne bransjen at jeg vet at ikke noe er avgjort ennå. 3-0 er helt klart bedre enn 1-0, og bedre enn 2-0. Og det er bedre enn 3-1. Men vi er bare halvveis. Ingen i garderoben danser rundt på grunn av stillingen ved pause.

– Vi slo det beste laget i verden

Journalistene ville vite hva Klopp mente om kampen.

– Den var bra. Veldig bra. Vi slo det beste laget i verden. Jeg tenker ikke så mye på slike ting. Jeg har aldri vært en del av et lag som har vært det beste i verden, men jeg har alltid visst at det er mulig å slå dem. Men det er sjelden, for de er så gode.

Vi er ikke i semifinalen ennå, så hvorfor skal jeg feire dette?Jürgen Klopp

– Dersom jeg svarer på spørsmålene slik dere ønsker at jeg skal svare, vil Pep bare trenge å henge opp avisoverskriftene i garderoben og si til spillerne sine: «Se hva Klopp sa». Vi må jobbe som helvete. Vi er ikke i semifinalen ennå, så hvorfor skal jeg feire dette?

Er forberedt på en vanskelig returkamp

En av journalistene påpekte at et Liverpool-mål på Etihad vil være dødsstøtet for City.

– Det tenker jeg ikke på. Det virker fornuftig å score der, men det blir helt sikkert vanskelig igjen. Vi slapp inn fem der nylig, så jeg tror ikke det gjør det mer sannsynlig at vi er videre. Jeg føler det ikke slik. Vi må jobbe. Du må feste når festen starter, ikke fire uker før den begynner. Jeg kan heller ikke ignorere at det skal spilles en annen kamp før den tid.

– Det eneste stedet der folk er enda gladere for dette resultatet enn her, er på Goodison. Vi må virkelig kjempe der nå, og så må vi kjempe på nytt mot City.

– Trent spilte en fantastisk kamp

Klopp ville ikke beskrive 3-0 seieren som perfekt.

– Den var veldig bra. City hadde ingen skudd på mål, men når vi har ballen må vi spille mer fotball enn vi gjorde. Vi kan gjøre det, så det er fortsatt rom for forbedringer. Men jeg forventet ikke en perfekt kamp. Jeg forventet en kjempeinnsats, og vi gjorde en kjempeinnsats. Det er bedre å lede 3-0 enn å ligge under 3-0. Manchester City ønsker å slå tilbake. De spilte ikke dårlig i denne kampen.

– De skapte ikke like mange sjanser som de gjør til vanlig, fordi vi forsvarte oss ekstremt godt. Trent spilte en fantastisk kamp, og det gjorde Robbo på motsatt side også. Begge midtstopperne leverte prikkfritt. Våre tre midtbanespillere også. Det er den eneste måten å få med seg noe fra en kamp mot Manchester City på. Det er grunnen til at vi leder 3-0.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]