– Det er kvelder som dette jeg har drømt om

En lokal 19-åring fikk oppleve sin største kveld på Anfield noensinne.

5. apr 2018 kl 11.52 Einar Kvande

Trent Alexander-Arnold levde drømmen onsdag kveld. Tenåringen vokste opp med store Champions League-kvelder på Anfield. Nå har han selv fått være en del av en av de største, da han av mange ble kåret til banens beste spiller da Liverpool slo Manchester City 3-0 i kvartfinalen i Champions League.

– Dette må være der oppe blant de beste kveldene på Anfield, uttaler scouseren til Liverpoolfc.com.

– Det er alltid flott å være involvert i spesielle kvelder som dette på Anfield. Det er slikt du drømmer om. Som guttunge drømte du om å spille i denne type kamper.

– Jeg er takknemlig for at manageren stolte på meg og ga meg sjansen i en så viktig kamp for klubben. Fansen støttet oss, og det var en utrolig stemning på stadion, og en prestasjonen som matchet det til slutt.

Takker lagkameratene for hjelpen

Pep Guardiola hadde tydelig identifisert unge Alexander-Arnold som et svakt punkt i Liverpool-laget, og de aller fleste angrepene til City ble dratt opp på hans side. Men 19-åringen klarte seg strålende i duellen med Leroy Sane.

– Sane er en kvalitetsspiller. Han er trolig en av de beste vingene i ligaen, om ikke i verden. Han var en veldig tøff motstander, sier Alexander-Arnold beskjedent.

– Jeg må takke Ox, og Gini når han kom innpå, og Mo og Hendo, som hjalp meg. Dersom du må klare deg alene mot en så taltenfull ving blir du avslørt. Jeg takker spillerne jeg nevnte for at det ikke var ofte jeg var alene mot ham. Jeg hadde hele tiden sikring rundt meg. Det var det som hjalp meg.

Samme oppskrift som i januar

Liverpools tre scoringer kom i løpet av 19 minutter i første omgang, ved Mohamed Salah, Alex Oxlade-Chamberlain og Sadio Mané.

– Vi fikk beskjed om å være på tå hev fra start av, og sørge for at vi angrep dem. Vi skulle forsøke å vinne ballen så høyt i banen som mulig, og sette dem under så mye press som mulig.

– I de to kampene vi har spilt mot City på Anfield, 4-3 seieren og denne, er det dette vi har gjort best. Vi har satt dem under kraftig press, og de klarte ikke helt å håndtere det noen av gangene.

– Dette har manageren poengert til oss hele uken. Han minnet oss om hvordan vi vant i januar. Vi brukte det til vår fordel, og forsøkte å gjøre det samme igjen.

Viktig å unngå baklengsmål

Det blir en spennende returkamp på Etihad tirsdag kveld.

– Det at vi holdt nullen er like viktig som de tre målene vi gjorde. Det var viktig at de ikke fikk noen bortemål før returkampen i neste uke. Dersom vi holder nullen i en kamp til mot dem, vet vi at vi er i semifinalen. Det vil være i tankene våre.

– Vi vil reise dit med en kamp-plan for bortekampen, og vil forsøke å ta oss videre til semifinalen, avslutter Liverpools høyreback.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]