Guardiola antyder at det var en tabbe å benke Sterling

Pep Guardiola angrer på at han valgte Ilkay Gundogan foran Raheem Sterling i startoppstillingen på Anfield.

5. apr 2018 kl 10.49 Einar Kvande

Noe overraskende hadde Guardiola plassert tidligere Liverpool-spiller Raheem Sterling på benken til kvartfinalen på Anfield, og stilte isteden med Ilkay Gundogan på midtbanen.

– Vi ønsket flere pasninger og mer kontroll. Gundogan er veldig god til å komme inn i feltet i den andre bølgen, og vi ønsket mer kontroll på midtbanen. Om jeg mener det fungerte? Vi tapte 3-0, sa Manchester City-manageren under sin pressekonferanse etter kampen.

– De første minuttene er det alltid viktig å se hvordan laget fungerer. Vi begynte kampen med å sette vårt preg på den. Ser vi bort fra det kvarteret i første omgang hvor vi mistet litt kontroll, og både Robertson og Alexander-Arnold fikk gå fremover, gjorde vi det veldig bra.

– Problemet vårt var at vi slapp inn målene. Nå blir det komplisert.

Nekter for Liverpool-kompleks

City har nå sluppet inn sju mål på sine to siste kamper mot Liverpool, men Guardiola nekter for at hans lag har et Liverpool-kompleks.

– Nei, jeg tror ikke det er problemet. I den første kampen vi spilte der denne sesongen forærte vi dem målene. I denne kampen kom deres første mål etter en corner fra Leroy, og de kontret. I den fasen er deres spillere veldig gode, så det handler ikke bare om forsvarsspillet.

City-manageren tror at hans lag kan slå tilbake og snu dette i sin favør i returkampen på Etihad.

– Jeg har stor tro på laget mitt. De har vist mange bra ting i løpet av sesongen. Vi kan ikke nekte for at det blir vanskelig. Folk vil hevde at Real Madrid, Barcelona, Bayern München og Liverpool allerede er videre. Men det skal spilles 90 minutter til.

– Det blir komplisert, for vi møter et topp, topp, topp lag, men vi skal forsøke. Det er ingen i dette rommet utenom mannen som snakker med deg nå som tror vi går videre. Vi har 90 minutter å snu dette på, og vi skal prøve.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]