Dette skriver avisene:– Dette var som å se maling tørke

Slitne røde overlevde et derby som passet dårlig nå, konkluderer engelske aviser.

8. apr 2018 kl 11.58 Einar Kvande

– Dette var et derby Liverpool kunne ha klart seg uten, og som fort vil bli glemt. Det var som å se maling tørke, skriver James Pearce i Liverpool Echo.

– Ingen scoringer, ingen gule kort og lite drama. Det ultimate antiklimaks, konkluderer han.

Poengene ble delt, akkurat som de ble på Anfield i desember, men det var ingen som klagde over det blant bortesupporterne.

– Dette var Evertons viktigste kamp denne sesongen, mens det ikke engang var Liverpools viktigste kamp denne uken, slår Pearce fast.

Dette var Evertons viktigste kamp denne sesongen, mens det ikke engang var Liverpools viktigste kamp denne ukenJames Pearce, Liverpool Echo

Echo-journalisten tror at Klopp er fornøyd med innsatsen til sitt lag i derbyet, tatt i betraktning hvilket mannskap han mønstret.

– Klopp stilte med et sterkt svekket lag på regnvåte Goodison. Nå vil de røde marsjere videre til Etihad og kvartfinalen i Champions League uten å ha fått rytmnen ødelagt. Et vanskelig hinder er passert, mens troen er bevart. Nå handler alt om hvile og restitusjon.

Lite ambisiøse verter

Liverpool fikk ingen nye skader i derbyet, samtidig som den tamme uavgjortkampen forlenget Liverpools rekke av ubeseirede derbykamper til 17.

– Det er de blå som vil se tilbake på dette lokaloppgjøret med anger. Liverpool var svekket etter den harde kampen mot Manchester City i midtuken, men vertene var simpelthen ikke gode nok til å dra fordel av det, skriver Pearce.

– Everton var bemerkelsesverdig lite ambisiøse, før de satte inn en sluttspurt som fikk liv i kampen. Cenk Tosun og innbytter Dominic Calvert-Lewin kastet bort to enorme sjanser til å sikre seieren.

– På det tidspunktet var tanken tom for Liverpool, som var glade for å høre sluttsignalet. Dette var ikke vakkert, men det var likevel mye positivt som Klopp kunne reflektere over.

Perfekt generalprøve for Gini

– Gini Wijnaldum hadde en perfekt generalprøve foran tirsdagen. Nederlenderen beviste at han kan levere varene som defensiv midtbanespiller, en rolle han må innta i Jordan Henderson og Emre Cans fravær. Wijnaldum var alt for god og alt for energisk for duoen Wayne Rooney og Morgan Schneiderlin. Utfordringen han står overfor på Etihad vil selvsagt være mye tøffere.

– Nathaniel Clyne skinte på høyrebacken i sin første kamp siden mai i fjor, mens den midlertidige venstrebacken Ragnar Klavan heller ikke skuffet noen, selv om han bare har spilt 11 minutter med fotball etter nyttår.

– Evigunge James Milner fortsatte en fin kamprekke sammen med den hardtjobbende Henderson. Liverpool var hele tiden mer dynamiske på midtbanen enn vertene. Det som var frustrerende for Liverpool var en angrepsrekke som skapte fint lite. Til tider var avgjørelsene de tok dårlige. Men det var kanskje ikke overraskende all den tid Mohamed Salah og Roberto Firmino manglet i startoppstillingen. De to har tross alt til sammen gjort 61 mål denne sesongen.

– Dominic Solanke og Danny Ings løp sokkene av seg, men manglet oppfinnsomhet. De venter fortsatt på sitt første mål for sesongen. Salah og Firmino er trolig tilbake i startoppstillingen mot City.

– Loris Karius vil ha spilt på seg ytterligere selvtillit etter å ha holdt buret rent på Goodison. Hans åttende kamp uten baklengsmål på de 12 siste. Tyskeren vokser stadig som keeper, og redningen hans fra Yannick Bolasies skudd i første omgang var der oppe blant de beste han har produsert i sin Liverpool-karriere.

– Karius har utvilsomt dratt nytte av å ha Virgil van Dijk foran seg. Mannen som kostet 75 millioner pund oste klasse på Goodison. Han vant alle hodeduellene, og hadde full kontroll på Tosun.

– Everton sløste med sjansene

Liam Prenderville i Mirror slår fast at Everton sløste bort flere sjanser på slutten og dermed også sjansen til å slå Liverpool i Merseyside-derbyet.

– Liverpool klarte ikke å matche nivået de spilte på mot Manchester City i midtuken, uten Mo Salah og med Firmino på benken. De skapte lite, men Dominic Solanke og James Milner tvang frem redninger fra Jordan Pickford, skriver han.

– Loris Karius stoppet Yannick Bolasies fine skudd med fingertuppene, før Cenk Tosun, Dominic Calvert-Lewin og Seamus Coleman var nær å score for Everton mot slutten.

– Et helt annet lag uten Salah

Daily Mail tror at Liverpool ville ha slått Everton med Salah på banen, men heldigvis for Liverpool er egypteren forventet tilbake mot Manchester City.

– Jürgen Klopps mannskap er et helt annet lag uten Salah, skriver Jack Gaughan.

Liverpool ville ha vunnet denne kampen lett om Salah hadde vært tilgjengeligJack Gaughan, Daily Mail

– Liverpool hadde bare tre skudd på mål, selv om de hadde ballen nesten hele tiden på en tam ettermiddag på flere måter.

– Det sier noe om både Danny Ings og Dominic Solanke, som begge jobbet hardt uten å skape noe sluttprodukt. Liverpool ville ha vunnet denne kampen lett om Salah hadde vært tilgjengelig, skriver Gaughan.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]