– Er du passiv mot City trenger du ikke å stille opp

Jürgen Klopp har planer om å angripe.

9. apr 2018 kl 23.55 Arild Skjæveland

Liverpool drar til Etihad Stadium med en 3-0 ledelse før den siste og avgjørende kvartfinalen i Champions League. Manageren er klar på at hans lag skal angripe mot de lyseblå – og ser på angrep som beste forsvar.

– Vi er her for å ikke slippe inn, og score for å vinne kampen. Det finnes ingen annen plan, sier manageren til Liverpool Echo.

– Det handler ikke om å komme seg gjennom det. Vi vet at dersom vi er passive mot City, så trenger du ikke å stille opp. Dersom du er aktiv og god, så har du en sjanse, sier han videre.

Forventer noe annet enn mot United

Dette er andre gang under Klopp at Liverpool spiller europacupkamp borte i Manchester. I hans første sesong vant Liverpool 2-0 hjemme, før returen på Old Trafford som ble drept av Philippe Coutinhos strålende scoring. 1-1 ble sluttresultatet, og Liverpool gikk videre.

– Vi hadde en strålende kamp hjemme, og burde ha vunnet mer. Old Trafford var på sitt beste da kampen ble satt i gang. De scoret, og på et eller annet vis med målet vi scoret, så det ut til å være avgjort. Det vil bli annerledes her, sier han.

– Jeg vil ikke være negativ om United den dagen, men dette er en helt annen kvalitet. United var ikke et lag du forventer seks-sju mål fra. Vi har gjort det noen ganger. City kan også gjøre det.

Bedring i forsvar

Etter at Virgil van Dijk kom inn i januar, har Liverpool sett langt mer solide ut defensivt. Derfor er ikke manageren så interessert i å snakke om omgangen mot Sevilla der laget kastet bort en tremålsledelse, eller 5-0 tapet på Etihad Stadium i høst.

– Det er ikke bare at vi har holdt nullen – vi har forsvart oss bra. Det er klart det gir oss selvtillit. Uansett hvordan du spiller, så ønsker du å forsvare deg riktig. Dersom du forsvarer deg på ditt beste, gir det deg muligheten til å vinne kampen. Da trenger du ikke å score 15 mål.

– Ett mål kan være nok, og det er planen. Vi kan ikke, og bør ikke endre på den. Vi kan gå gjennom alle scenario: De scorer tidlig, vi scorer tidlig, og alt det der. Jeg kan ikke si til dem: «gutter, få et tidlig mål!» Vel – jeg kan gjøre det, men jeg vet ikke om det hjelper.

– Vi er halvveis. Det var det samme midtveis på Anfield. Kampen er ikke over. Vi er fortsatt i ledelsen, men vi har ikke vunnet noe. Vi trenger mer fra denne kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]