– Vi må angripe det som at stillingen er 0-0

Det er uaktuelt å dra til Etihad og forsvare seg i 90 minutter, sier Virgil van Dijk.

9. apr 2018 kl 22.56 Arild Skjæveland

Jürgen Klopps lag har en litt annerledes utfordring tirsdag kveld. Laget drar til Etihad Stadium med en 3-0 ledelse fra første oppgjør. Én Liverpool-scoring, og City må ha minst fem.

– Det er ganske klart at det å forsvare en 3-0 ledelse her vil bli en merkelig situasjon. Jeg tror vi må reise hit med en innstilling og tanke om at det fortsatt er 0-0. Vi ønsker å vinne kampen, og vet at vi kan score mål, sa Virgil van Dijk på dagens pressekonferanse i Manchester, ifølge Liverpoolfc.com.

– Vi vet at vi kan forsvare oss bra og kompakt som lag, noe vi viste i den andre omgangen på Anfield. Det viktigste er at vi må tenke at vi må vinne kampen heller enn å forsvare en ledelse, sa den imponerende nederlenderen.

To lag som kjenner hverandre

Dette blir fjerde gang de to lagene møtes. Da lagene møttes på Etihad Stadium tidlig i sesongen var det de lyseblå som stakk av med seieren, og vant 5-0 i en kamp som huskes for at Sadio Mané ble utvist.

– Vi har allerede spilt mot dem på Anfield. Det er åpenbart at de har mye kvalitet. De kommer til å vinne ligaen, og det er ikke uten grunn. Vi vet hva vi har i vente. Vi kjenner deres styrker og vi vet om deres svakheter. Vi må gi 100 prosent og mer enn det for å avgjøre denne kampen.

Må bevare roen

Midtstopperen fikk spørsmål om hvordan laget skulle reagere dersom City fikk et tidlig mål.

– Vi må bevare roen – det er det viktigste. Men vi skal ikke tenke at vi kommer til å slippe inn tidlig, for det er ikke slik vi ønsker å gå inn mot kampen. Vi vet at vi må være 100 prosent konsentrert, og gjøre de samme tingene som vi gjorde i den første omgangen mot dem. Dersom vi gjør det, og alle er klare for det, så kommer også de til å få en vanskelig kveld.

Dette blir den tredje kampen på seks dager for Van Dijk og en rekke spillere som er involvert på tirsdag.

– Tre kamper på seks dager er tøft for alle, men jeg tror vi var klare for Everton-kampen også. Dessverre vant vi ikke den, men i morgen ønsker vi å vinne igjen, og vi vil være forberedt og klare uansett hva som møter oss.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]