– Everton vil være ekstremt motiverte

Jürgen Klopp er sikker på at Liverpool møter et revansjesugent Everton, som ikke har vunnet et lokaloppgjør siden oktober 2010.

7. apr 2018 kl 09.06 Einar Kvande

– Vi skal ut i en veldig viktig kamp mot en ekstremt motivert og uthvilt motstander, sier Klopp til Sky Sports.

– Det er lenge siden sist de vant et derby, så det vil ikke skorte på motivasjon for dem.

– Vi drar fordel av stemningen på Anfield annenhver uke, og dersom de ønsker å gjøre det på Goodison er det deres fulle rett. Slik er det alltid.

– Men det dreier seg ikke bare om stemningen, og det dreier seg ikke bare om hjemmelaget, men hva lagene gjør også. Vi er bortelaget, men vi vil ha så mange supportere med oss som vi får lov til å ta med, og vi må spille fotball. Når kampen starter, spiller det ikke så mye rolle hvor den spilles. Hva du gjør er viktigere.

Har lagt City-kampen bak seg

Klopp ser ingen grunn til å dvele ved 3-0 seieren over Manchester City i Champions League foran lokaloppgjøret.

– Hvorfor skal vi feire noe som helst? Jeg må jobbe. Jeg jobbet onsdag kveld, ganske hardt, og siden da har jeg lagt planene for kampen mot Everton. Jeg ser ikke at vi har anledning til å feire noe. Vi har en jobb å gjøre. Jeg følte ikke for å feire noe etter City-kampen, om jeg skal være ærlig. Vi vant første omgang 3-0, men andre omgang endte uavgjort.

Det gjenstår færre og færre kamper, og da blir de viktigere og viktigere.Jürgen Klopp

– Vi hadde noen gode perioder, på forskjellig vis. Vi spilte kanskje den sterkeste, mest energiske og livlige førsteomgangenn vi har gjort så langt, men fotballen var ikke den beste vi har spilt.

– Det handler om å være godt organisert, og gjøre det du ønsker å gjøre i kampen. Det var hyggelig å se at vi klarte det 100%, men til syvende og sist kan vi ikke nyte noe når vi bare er halvveis. Det handler om å gå videre til semifinalen, og det blir vanskelig nok.

– Jeg liker denne perioden av sesongen. Det er jobbing hele tiden. Det er selvsagt en veldig intens periode. Det gjenstår færre og færre kamper, og da blir de viktigere og viktigere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]