Første gang lagene møtes i europacup

Liverpool har mest erfaring med engelsk motstand i Champions League.

3. apr 2018 kl 15.13 Einar Kvande

De to kvartfinalene i Champions League mellom Liverpool og Manchester City blir historiske i den forstand at de to klubbene aldri har krysset sverd i europacupsammenheng tidligere.

Liverpool har masse erfaring med å møte engelske lag i europacupene, men har aldri møtt City. Liverpool spiller sin første kvartfinale i Champions League på ni år, mens City spiller bare sin andre kvartfinale noensinne.

Dette er 17. gang at engelske klubber møter hverandre til dyst i europacup. City har kun vært involvert i et av de tidligere oppgjørene mellom engelske lag, mens Liverpool har erfaring fra hele ni slike oppgjør fra før. Fem av de ni oppgjørene har vært i cupspillet i Champions League.

13 kvartfinaler

Liverpool har spilt 13 kvartfinaler i den gjeveste europacupen tidligere, og har vunnet hele ni av dem.

Åtte ganger har Liverpool møtt engelsk motstand til cupoppgjør i eurpacupsammenheng. De har vunnet fem og tapt tre av disse. Sist Anfield-klubben møtte engelsk motstand var mot Manchester United i Europa League 2015/16, Jürgen Klopps menn vant 2-0 på hjemmebane og spilte 1-1 på Old Trafford i returoppgjøret.

I den gjeveste europacupen har Liverpool møtt engelsk motstand seks ganger. Første gangen var mot Nottingham Forest i 1978/79, hvor det ble tap 0-2 på bortebane og 0-0 hjemme.

I Champions League-æraen er det blitt fire møter med Chelsea og ett med Arsenal i utslagskamper.

Liverpool har også to målløse kamper mot Chelsea i gruppespillet i Champions League i 2005/06 på merittlisten.

Anfield-klubbens fullstendige statistikk mot engelske lag i europacupene lyder derfor på 5 seiere, 8 uavgjort og 5 tap. På hjemmebane er tallene 5-3-1. Tapet for Chelsea i 2009 er det eneste.

Jürgen Klopps menn er ubeseiret på hjemmebane i Champions League denne sesongen. Totalt er de røde ubeseiret i 14 europacupkamper på Anfield siden 3-0 tapet for Real Madrid den 22. oktober 2014.

Spilte kvartfinale for to år siden

Den eneste gangen Manchester City har vært i en kvartfinale i den gjeveste euroacupen var mot Paris Saint-Germain i 2015/16-sesongen, da de vant 3-2 sammenlagt.

Den eneste gangen de lyseblå fra Manchester har møtt engelsk motstand i europacupene var i Cupvinnercupen i 1970/71, da de tapte 1-0 både på hjemme- og bortebane mot Chelsea.

I Champions League denne sesongen vant City sine fem første kamper, før de tapte 2-1 for Shakhtar Donetsk sjette kampdag. I 1/8-finalen ble Basel slått 4-0 på bortebane, før City presterte å tape 2-1 hjemme.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]