Guardiola med skremmende god Champions League-statistikk

Manchester City-manageren har nådd semifinalen i Champions i sju av åtte forsøk, og har ledet sitt lag til seier i turneringen to ganger.

3. apr 2018 kl 12.10 Einar Kvande

Pep Guardiola vant Champions League to ganger i løpet av sine fire sesonger som Barcelona-manager. I hans første sesong i Barca slo Guardiolas mannskap Manchester United 2-0 i Champions League-finalen i 2008/09. Guardiola ble dermed den yngste noensinne til å lede et lag til seier i turneringen.

Sesongen etter ble det tap sammenlagt 3-2 for Jose Mourinhos Inter i semifinalen. I 2010/11 gikk imidlertid Barcelona helt til topps igjen, og nok engang var det Manchester United som ble slått i finalen - da katalanerne vant 3-1 på Wembley.

Den 24. april 2012 spilte Barcelona 2-2 mot Chelsea i semifinalen i Champions League, og dermed gikk engelskmennene til finalen med 3-2 sammenlagt. Guardiola fikk kritikk for taktikk og laguttak, og tre dager senere ga han beskjed om at han ville gi seg som manager i klubben ved sesongslutt.

Sesongen etter tok Guardiola et sabattsår, men var tilbake i manesjen som Bayern München-manager i 2013/14. Han tok Bundesliga-klubben til semifinalen i Champions League i alle de tre sesongene han var manager i klubben. I 2013/14 ble det sammenlagt 0-5 mot Real Madrid, året etter ble Barcelona for sterke og vant 5-3 sammenlagt, mens Atletico Madrid snøt Bayern for finaleplassen i 2015/16.

Ripen i lakken

Ripen i Champions League-lakken til Guardiola kom i hans første sesong med Manchester City, i fjor. Monaco tok seg videre fra 1/8-finalen på Citys bekostning på bortemål, etter 6-6 sammenlagt.

Liverpools oppgave blir dermed å sørge for at Pep ikke når semifinalen for andre år på rad. Det vil så fall bli første gang i Guardiolas managerkarriere at det skjer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]