– Vi har flere ting som City ikke liker

Jürgen Klopp tror at Liverpool kan gjøre livet utrivelig for Manchester City i kvartfinalen i Champions League.

3. apr 2018 kl 11.05 Einar Kvande

Manchester City har vært suverene i Premier League, hvor de har vunnet 27 av 31 kamper så langt. Dermed kan de kapre ligamesterskapet ved å slå byrival Manchester United kommende helg. Men før det skal den første kvartfinalen i Champions League spilles på Anfield, og Liverpool er det eneste laget som har slått City i Premier League denne sesongen.

– Vi har en rekke ting som Manchester City ikke liker. Det er et faktum, uttaler Klopp til UEFA.com.

– Måten vi angriper en motstander på, og måten vi forsvarer oss høyt i banen på er ubehagelig. Klarer vi å gjøre dette bra, vil de få noen problemer å hanskes med, legger Liverpool-manageren til.

– Jeg tror det vil være mange trenere, unge trenere over hele verden, som vil se disse kampene for å finne en løsning på hvordan man skal forsvare seg, og samtidig ha muligheten til å være farlige i angrep mot de beste lagene, som Barcelona og Manchester City er for øyeblikket. Det blir veldig spennende.

– Det er ingen garanti for at planen vil fungere. Til syvende og sist er det guttene ute på banen som vil avgjøre kampen. Men det vil ikke komme som noen overraskelse om det vil bli servert magi både på høyre- og venstresiden. Ting vil foregå i høyt tempo utført av spillere med de beste tekniske egenskapene som finnes. Tempoet i kampen vil gjøre den veldig spennende, ingen tvil om det.

Må være modige

Klopp er opptatt av at spillerne hans må være modige mot City.

– De som har sett kampene mellom lagene i Premier League denne sesongen, og i sesongene som har vært siden Pep kom, vet at dette alltid er spennende kamper. Det er slik fotball skal være.

– Hovedfokuset vil ikke være på resultatet, men å gjøre flere riktige ting enn motstanderen. Du kan ikke bare legge deg i forsvar mot City, og håpe de ikke scorer. De er for gode til at du kan gjøre det.

– Du må være modig, og ta initiativet. Vi må spille vårt spill, og når de har ballen må vi være kompakte og veldig raske. Fra et fotballperspektiv er dette definitivt veldig interessante kamper.

– I en kamp kan du miste selvtillit når motstanderen gjør noe du ikke forventer, som å få en sjanse du ikke forventer, eller å legge 2-3 innlegg fra posisjoner du ikke forventer. Når du føler at motstanderen får overtaket på den måten, har spillerne en tendens til å miste litt selvtillit. Når du har ballen selv må du forsøke å utnytte rommene som motstanderen gir deg, og ta initiativet. Det er egentlig planen for alle fotballkamper.

– Jo bedre motstanderen er, jo vanskeligere blir det. Og Manchester City er en motstander av høyeste kvalitet. Du må likevel forsøke å ta initiativet.

Forventer to lag som kommer til å gi alt

Klopp mener stemningen på Anfield i den første kvartfinalen vil ha stor betydning.

– Den blir utrolig viktig. Jeg er glad for å være tilstede på en begivenhet som dette. Vi har allerede hatt noen store kvelder i Europa, og denne gangen blir det fantastisk igjen. Men det alene kan ikke hjelpe oss. Vi må gi alt. Så enkelt er det. Klarer vi det, har vi en mulighet. Klarer vi det ikke, vil vi ikke ha en sjanse - da vil Manchester City nå semifinalen fortjent.

– Derfor fokuserer vi nå på hvordan vi skal klare å yte 100 prosent. Da kan stemningen på stadion utgjøre en forskjell. Jeg tror både vi og Manchester City kommer til å gi alt over hele banen, så det blir definitivt en kvartfinale det er verdt å se, avslutter Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]