«Stemningen vil likne den mot Chelsea i 2005»

Det er store forventninger til Anfield-publikumet foran møtet med Manchester City.

3. apr 2018 kl 00.24 Marius Rabben

Liverpool møter balløyas beste lag denne sesongen to ganger i Champions League på seks dager, og i mellomtiden venter et intenst Merseyside-derby på Goodison Park.

«Det er her vi finner ut den virkelige dybden i Jürgen Klopps stall», skriver klubblegenden John Aldridge i sin spalte i Liverpool Echo. Den tidligere spissen spår en rekke endringer på laget fra onsdag til lørdag før returkampen igjen på tirsdag.

«Ligaens to beste ballspillende lag»

«I disse tider er dette grunnen til at man har større og sterkere staller – for å kunne benytte seg av spillerne i forskjellige kamper. De kan komme inn og endre på ting, og jeg tror Klopp kanskje gjør det mot Everton.»

«Både Klopp og Pep Guardiola vil stå fast ved sine prinsipper i disse to Champions League-kampene. De kommer til å gjøre det de gjør best, som er å angripe. De er Premier Leagues to beste ballspillende lag, og de kommer til å spille på samme måte nå.»

Sju mål ble det i oppgjøret på Anfield i januar og fem mål på Etihad i september. Oddsen er heller ikke høy på at de fremmøtte får se flere scoringer onsdag.

«Begge lag kommer til å spille slik de har gjort hele sesongen, og resultatet kan bli hva som helst. Noen ganger når du forventer mål i visse kamper, blir det ikke alltid levert, men jeg kan virkelig ikke se at det skjer når Liverpool tar imot City.»

Den tolvte mann

Derfor er det spesielt viktig å få publikum ordentlig i gang og bak laget, men Aldridge føler seg trygg på at akkurat det ikke blir et problem. Han tror heller det vi får servert på tribunen denne uka kan måle seg med historiske klassikere.

«De er et veldig godt lag, og det blir tøft, men fansen kommer til å spille sin rolle på Anfield onsdag kveld. Det er det ingen tvil om.»

«Atmosfæren vil bli helt utrolig. Det kommer til å likne det som var da Chelsea kom hit i mai 2005 for Champions League-semifinalen.»

«Når man ser tilbake på kjente atmosfærer, som mot Saint-Étienne i 1977 og Chelsea i 2005, tror jeg kvelden på onsdag kan havne helt der oppe. Hele stadion, med en relativt ny kapasitet på 54 000, vil spille sin rolle, ikke bare The Kop!»

A.jpg
garcia mål chelsea 2005.jpg
garcia 2005 chelsea.jpg
jubel chelsea 2005.jpg
anfield the kop chelsea 2005.jpg

Har du innspill til journalisten?
[email protected]