– Avslørte hverandres svakheter forrige gang

I Premier League er det kun Liverpool som har slått Manchester City så langt.

2. apr 2018 kl 22.05 Marius Rabben

Tolv nettkjenninger på to møter har gitt storlagene hver sin seier innbyrdes denne sesongen: I september fikk vertene det etter hvert enkelt mot ti mann og vant 5–0, mens på Anfield i januar ledet de røde en periode 4–1, før to sene bortemål ga en nervepirrende innspurt.

Onsdag kveld kommer den suverene ligalederen tilbake foran The Kop, i en første av to kvartfinaler i Champions League. Returoppgjøret finner sted i Manchester påfølgende tirsdag.

– Én feil kan være nok

– Med måten begge lagene spiller på, kommer det til å bli intenst. Det kommer til å bli en kamp med høyt tempo, sier Andy Robertson til Liverpoolfc.com foran hjemmekampen.

– Uansett om Man City er bedre enn oss akkurat den kvelden, eller omvendt, så vil det høye tempoet være der. Alt blir kanskje avgjort på én feil eller noe sånt, og vi håper bare det ikke er vi som begår den.

– Konsentrasjonsnivået vårt må være hundre prosent, og dersom vi klarer å legge ned en liknende innsats som sist og ta vare på sjansene våre i avgjørende øyeblikk, så kan vi forhåpentligvis dra til Etihad med seieren, for det er alltid bedre å ha noe å forsvare.

– Blir ikke mye vanskeligere enn dette

Pep Guardiolas mannskap offensive, dominerende mannskap har et godt grep om Premier League-trofeet med sju kamper igjen, men Robertson, som har latt seg imponerende av de lyseblå, sier Liverpool må gjenskape faktorene som senket City på nyåret.

– Jeg tror det blir en skikkelig tøff kamp. Dette er kvartfinalen i Champions League, og uansett hvilket lag vi hadde fått i trekningen, ville det aldri blitt enkelt. Det blir ikke mye mer vanskelig enn Man City, et av Europas beste lag akkurat nå.

Er det noe å ta med seg fra kampen på Anfield, så er det at vi klarte å avsløre svakhetene deres, spesielt gjennom den perioden på ti minutter hvor vi scoret tre mål.

– Men vi klarte å ta dem på Anfield for noen måneder siden, og er det noe å ta med seg fra den kampen, så er det at vi klarte å avsløre svakhetene deres, spesielt gjennom den perioden på ti minutter hvor vi scoret tre mål, sier den skotske landslagsspilleren, og legger til:

– Men de gjorde også det samme med oss ved å score tre ganger, noe vi åpenbart ikke var fornøyde med, og over to kamper ville det muligens ikke vært nok.

Trofast mot spillestilen

Spesielt spillernes arbeidsinnsats og aggressivitet, i god miks med flott angrepsfotball, ble avgjørende midtveis i januar – i en kamp der Liverpool bare hadde ballen i 35,7 prosent av tiden. Blir kampbildet likt denne gangen?

– Jeg tror ikke man kan si noe om det før kampen faktisk starter, for vi vet ikke hvordan de vil stille opp, forteller venstrebacken.

– Åpenbart har de fordelen av å spille returoppgjøret hjemme, så kanskje de endrer på noe, men jeg tror Man City holder på sin spillestil, og de har ikke endret på det i noen Premier League-kamper så langt.

– De kom til Anfield og spilte på akkurat samme måte. De dro til Old Trafford og spilte akkurat på samme måte. Selv da folk kanskje trodde de ville være litt mer defensive, har de ikke vært det, så vi må være forberedt på alt. Vi vet hvordan vi skal spille, og det er forhåpentligvis godt nok.

– På et helt nytt nivå

Selve anledningen, med fansen i ryggen, er noe Liverpool-spillerne særlig ser frem til.

– Anfield er en spesiell plass i vanlige kamper, men jeg tror fansen virkelig gir på når det er Champions League, og atmosfæren de lager er storslått.

– Forrige hjemmekamp de var på, ledet vi 5–0 (mot Watford), det var utsolgt, og de lagde fortsatt masse lyd, men jeg tror det denne gangen vil være på et helt nytt nivå, og alle gutta gleder seg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]