Ingen manager har flere seiere over Guardiola enn Klopp

Jürgen Klopp og Pep Guardiola skal måle krefter to ganger i løpet av en uke. Statistikken så langt viser en liten fordel til Klopp.

2. apr 2018 kl 12.19 Einar Kvande

Da Liverpool vant 4-3 over Manchester City i januar var det Jürgen Klopps sjette seier mot Pep Guardiola. En gang har de to gamle rivalene ledet sine lag til uavgjort i innbyrdes oppgjør, mens Guardiola har vunnet fem kamper mot Klopp.

Ingen andre managere har vunnet flere ganger over Guardiola enn Klopp, og med to Champions League-kamper i løpet av en uke kan tyskeren pynte på den statistikken.

Første gang Klopp møtte Guardiola var i Bundesliga, da Klopp ledet Borussia Dormtund mens spanjolen var manager for Bayern München.

– Guardiola har alltid strålende lag. Han har alltid gode spillere som tar utmerkede avgjørelser. I Barcelona hadde han spillere som Xavi, Iniesta, Busquets, Lionel Messi, bare for å nevne noen av de kreative spillerne han hadde der, sier Klopp om sin kollega i City til UEFA.com.

– I Bayern München hadde han også fantastiske spillere som tok mange gode avgjørelser. Nå, i City, har han Gundogan, Silva, Aguero, Sane på venstrevingen, Sterling på vingen, Gabriel Jesus. De er ekstraordinære.

– Han er god til å posisjonere spillerne. Det er ikke magi, for det er ikke uvanlig at vingbackene skjærer inn i banen. Men spillerne hans beveger seg hele tiden for å være tilgjengelige, og når de er det blir de individuelle ferdighetene til spillerne viktige. De kontrollerer ballen på korrekt vis, fortsetter Klopp.

– De plasserer seg godt på banen, og de vet hva som foregår rundt dem. De er godt orienterte, og kan slå ballen videre til neste område. Det gjør dem ekstremt gode. Hver gang de kan slå en pasning benytter de hurtigheten til å komme høyere i banen. Det skaper rom på vingen. Når du har en god spiller i midten, eller til og med tre og fire gode spillere der, må du vite hvordan du skal forsvare deg godt mot dem. Plutselig slår de ballen ut på vingen, hvor en utrolig rask spiller løper mot dødlinja og legger inn i straffefeltet. Det blir en stor utfordring for oss, det er sikkert.

Ikke stor forskjell i spillestil

– Det er en blanding av Pep sine kvaliteter og de ekstraordinære kvalitetene til spillerne hans som gjør dem så farlige, forklarer Klopp.

Tyskeren mener ikke at det er så veldig stor forskjell på Citys og Liverpools spillestil.

– Det handler mer om Peps lag. Pep har alltid hatt bedre lag enn meg!

– Du ser det nå med Manchester City. De har mange flere poeng enn vi har. Men forskjellen har likevel aldri vært så liten som den er nå. Da vi var trenere i henholdsvis Bayern og Dortmund var forskjellen veldig stor. Og da han var trener i Barcelona og jeg var i Mainz, da var det en helt annen situasjon. Det Barcelona-laget hadde mer ballinnehav enn jeg har hatt noen gang i min trenerkarriere!

– Lagene hans har alltid vært i verdensklasse, mens mine lag alltid har hatt forbedringspotensiale. Det er den eneste store forskjellen. Når du har mest ballinnehav trenger du ikke å bekymre deg så mye for hva du må gjøre når motstanderen har ballen. Det er i grunnen det hele. Bortsett fra dette er ikke forskjellen så stor. Men det vil alltid være noen forskjeller mellom to lag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]