En kamp mot klokka

Sergio Agüero blir trolig involvert i Champions League-kvartfinalen.

2. apr 2018 kl 20.05 Marius Rabben

– Vi får se, kommenterte Pep Guardiola om Agüero etter lørdagens komfortable trepoenger mot Everton.

Manchester-klubbens mestscorende gjennom tidene, som denne sesongen har 21 mål på 24 kamper i ligaen, har grunnet en kneskade på trening ikke vært i aksjon siden han fikk 85 minutter mot Chelsea hjemme 4. mars, hvor City vant 1–0.

– Tar det dag for dag

Onsdag kveld kommer de lyseblå på Anfield-besøk for første del av kvartfinalen i Champions League, men Guardiola hinter til at Agüero ikke blir risikert fra start.

Ifølge Manchester Evening News forventes det samtidig argentineren vil være tilgjengelig for troppen.

– Han har fortsatt ikke trent med oss, og har hatt én treningsøkt, sa manageren videre.

– Håpet er at han er mye, mye bedre. I slike situasjoner tar vi det dag for dag. Forhåpentligvis kan han hjelpe oss. Kanskje ikke fra start. Kanskje fra benken.

Jesus som erstatter

I lagets tre kamper siden toppscoreren sist var med, har Gabriel Jesus bekledd rollen sentralt på topp og notert seg for to mål og én assist, flankert av formsterke Leroy Sané og enten Raheem Sterling eller Bernardo Silva.

Guardiola påpeker at City ikke vil nøle med å legge et Agüero-comeback på is på grunn av kampprogrammet.

– Ettersom vi har United etter, og Liverpool igjen i returoppgjøret etter det, så må man kanskje endre på systemet og ha seks angripere for å kunne vinne den. Dette dreier seg ikke bare om én kamp. Det foregår over 180 minutter. Man må forsøke å prestere der (på Anfield) foran returoppgjøret, fortalte taktikeren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]