Forlot City for ni år siden - nå får han Etihad-debuten

– Jeg får i det minste spille nå, sier Loris Karius.

10. apr 2018 kl 12.02 Arve Vassbotten

For ni år siden drømte Loris Karius om en dag å bli Manchester Citys førstekeeper. Tirsdag returnerer han til Etihad med mål om å slå de ut av Champions League.

– Jeg kjenner rundt tre personer i klubben. Den draktansvarlige, to fysioterapeuter og Brian Kidd, det er omtrent det, sier Loris Karius til The Telegraph.

Han kom til klubben som 16-åring i 2009, men fikk bare U18 og U21-kamper, og dro etter hvert på lån til Jürgen Klopps gamle klubb Mainz etter to år, før de sikret seg ham permanent.

– Klubben har gått framover veldig raskt, og så har Pep Guardiola endret mye. Det er fint å spille på den stadion der man var i et par år, og ikke fikk noen førstelagserfaring, jeg får i det minste spille nå.

Lever drømmen

Han sier han ikke er noe bitter på hvordan ting endte med han selv i Manchester-klubben.

– Jeg er glad jeg er Liverpool-spiller, og det er det. Jeg har ikke noen spesielle følelser rundt det, ikke noe sinne. Jeg er bare glad for å spille i en kvartfinale i Champions League. Det er en drøm, og jeg lever drømmen med Liverpool. Det er perfekt for meg, og det vil blir bra å dra tilbake dit.

– Manageren bygger noe eget her, og gjør det veldig bra på flere områder. Man kan se i tiden han har vært manager her hvordan vi har utviklet oss og blitt sterkere måned for måned. Det er fint å være del av denne reisen, og jeg tror ikke det er over ennå. Det er veldig spennende, og manageren har gjort mange positive forandringer, mener Karius.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]