MØTE GAMLEKLUBBEN:  Loris Karius sitt første forsøk i engelsk fotball gikk ikke helt som han håpet som 16-åring, men som 24-åring får han nå Etihad-debuten.

Forlot City for ni år siden - nå får han Etihad-debuten

– Jeg får i det minste spille nå, sier Loris Karius.

For ni år siden drømte Loris Karius om en dag å bli Manchester Citys førstekeeper. Tirsdag returnerer han til Etihad med mål om å slå de ut av Champions League.

– Jeg kjenner rundt tre personer i klubben. Den draktansvarlige, to fysioterapeuter og Brian Kidd, det er omtrent det, sier Loris Karius til The Telegraph.

Han kom til klubben som 16-åring i 2009, men fikk bare U18 og U21-kamper, og dro etter hvert på lån til Jürgen Klopps gamle klubb Mainz etter to år, før de sikret seg ham permanent. 

– Klubben har gått framover veldig raskt, og så har Pep Guardiola endret mye. Det er fint å spille på den stadion der man var i et par år, og ikke fikk noen førstelagserfaring, jeg får i det minste spille nå.

Lever drømmen

Han sier han ikke er noe bitter på hvordan ting endte med han selv i Manchester-klubben. 

– Jeg er glad jeg er Liverpool-spiller, og det er det. Jeg har ikke noen spesielle følelser rundt det, ikke noe sinne. Jeg er bare glad for å spille i en kvartfinale i Champions League. Det er en drøm, og jeg lever drømmen med Liverpool. Det er perfekt for meg, og det vil blir bra å dra tilbake dit.

– Manageren bygger noe eget her, og gjør det veldig bra på flere områder. Man kan se i tiden han har vært manager her hvordan vi har utviklet oss og blitt sterkere måned for måned. Det er fint å være del av denne reisen, og jeg tror ikke det er over ennå. Det er veldig spennende, og manageren har gjort mange positive forandringer, mener Karius.