– Liverpool var det perfekte valget for meg

Virgil van Dijk blir aldri nervøs, vil ikke ta æren for defensive forbedringer, mener Klopp er en komplett manager og elsker klubben allerede.

10. apr 2018 kl 09.18 Arve Vassbotten

– Jeg blir aldri nervøs, bare spent, tror jeg. Se hvor jeg er. Jeg spiller for en semifinale i Champions League med laget mitt. Bare sett pris på det og elsk det.

Virgil van Dijk har vært en gigant på banen etter at han kom til Liverpool i januarvinduet. Utenfor banen, som på mandagens pressekonferanse og i intervjuer med britiske medier etter det, fremstår han også som en rolig og sindig person.

– Jeg liker press uansett. Man ønsker utfordringen, og for at man skal ha den følelsen hver dag trenger man å presse deg selv, hvis ikke blir det litt kjedelig, sier han ifølge The Times.

– Tar ikke æren alene

DOMINERENDE:
DOMINERENDE:  Virgil van Dijk har virkelig vist hvilke dominerende spiller han er i de siste kampene.

For at Manchester City skal komme tilbake, må de bryte igjennom forsvaret som i stor grad er blitt endret siden van Dijk kom inn i januar. Van Dijk spilte ikke for Liverpool da det ble sluppet in fem mål mot Pep Guardiolas lag i høst, og var skadet da det ble tre baklengs i 4-3-seier i det andre ligamøte.

– Dere snakker om den defensive forbedringen, men jeg tar ikke æren for den alene. Det handler om hele måten vi forsvarer oss på. Hvis man ser nøye på hva de på topp tre gjør kollektivt, og så guttene bak det, blir det så mye enklere for oss. Så er det åpenbart Loris Karius i den siste linja.

Dere snakker om den defensive forbedringen, men jeg tar ikke æren for den alene.Virgil van Dijk

– Hver eneste kamp må jeg vise, som alle andre spillere, at jeg kan gjøre det bra. Slik er Liverpool. Det er ikke bare tirsdag. Det var lørdag og kampen vi allerede har spilt mot City. Men de kampene er definitivt er grunn til at jeg ville spille for Liverpool.

– Perfekt valg

Før Liverpool betalte 75 millioner pund til Southampton og nederlederen signerte for klubben, ble han heftig linket til nettopp Manchester City.

  Jeg elsker klubben allerede.Virgil van Dijk

  – Jeg ønsket å komme til Liverpool, jeg ønsket å ta neste steg og jeg ønsker å vinne trofeer som alle i laget. Jeg setter pris på hvert minutt på det. Jeg vet ikke hvilken andre valg jeg kunne tatt. Vet dere det? Southampton, Liverpool og jeg kom til en avtale som var riktig for meg og min familie. Liverpool er det perfekte valget. Det er slik jeg føler det, og jeg håper det vil være slik i årene som kommer, sier han til Liverpool Echo.

  – Jeg visste fra første dag at det var riktig beslutning å komme hit.

  –Jeg elsker klubben allerede, sier han til The Times.

  Komplett manager

  En viktig grunn til at van Dijk valgte Liverpool er åpenbart Jürgen Klopp.

   GODT FORHOLD:
   GODT FORHOLD:  Virgil van Dijk mener Jürgen Klopp er en komplett manager.

   – Han er den komplette manager.

   – Han er en fantastisk manager av laget, og men også av spillerne, og alle jobber hardt sammen.

   – Selvsagt blir hvordan han oppildner fansen tydelig for folk, siden det er det man ser. Men han er mye mer enn det. Dere ser ikke all den harde jobben vi legger inn i det «bak scenen». Han har vist allerede at han er en fantastisk manager, sier van Dijk.

   Må sette pris på det

   Selv er han klar på at han ønsker å oppnå historie med Liverpool, og nyte fotballen mens han kan.

   – Jeg har alltid vært rolig, noen ganger litt for rolig. Det har nok kostet meg litt tidligere for å være ærlig. Men det vi gjør som spillere er noe man må sette pris på. Hvis alt går bra vil jeg spille til jeg er 36 eller 37 forhåpentligvis, og så er fotball over, så bare sett pris på det.

   – Jeg ønsker å sette meg ned når jeg har lagt opp og tenkte at jeg gjorde alt som er mulig for å få det beste ut av meg selv. Jeg ønsker ikke å tenke: «Jeg skulle gjort det, eller jobbet litt hardere». Forhåpentligvis kan vi feire igjen etter kampen. Det er en fantastisk mulighet, sier han.

   Har du innspill til journalisten?
   [email protected]