– Må spille en perfekt kamp

Pep Guardiola trekker fram et «velorganisert» Liverpool-forsvar før returen.

9. apr 2018 kl 16.31 Johannes Steen

Det ble et rystende 3-0 tap for de lyseblå fra Manchester da lagene møttes på Anfield i det første oppgjøret av kvartfinalen i Champion League. I helgen samme uke fikk de nok en kalddusj da Manchester United snudde 2-0 til 2-3 og hindret gullfesten for byrivalen.

Tirsdag møtes lagene på Ethiad, hvor Manchester City vant hele 5-0 mot de røde i høst.

– Vanskelig å ta igjen 3-0 på Liverpool

– Vi må spille en tilnærmet perfekt kamp for å komme videre (til semifinalen). Men vi har 90 minutter, og alt kan skje. Vi er klar over hvor mange mål vi må score og vi er nødt til å score det første målet, sa Guardiola på mandagens pressekonferanse.

Liverpool mistet blant annet en 3-målsledelse i gruppespillet mot Sevilla i en kamp som endte 3-3. Mot City i oppgjøret på Anfield, gjorde derimot Klopps menn en strålende oppvisning i forsvarsspill i den andre omgangen.

– Liverpool er velorganiserte defensivt, noe vi så på Anfield. Det er ikke et enkelt lag å skape sjanser mot, men vi vil prøve.

City-manageren vil ikke høre snakk om at spillerne skulle mangle motivasjon for returoppgjøret, til tross for et vanskelig utgangspunkt. Å nå semifinalen for andre gang i klubbens historie bør holde i massevis, skal vi tro Guardiola.

– Laget mitt er ekstraordinært. Det er ikke vits i å snakke om motivasjon. Dette laget er klar for å kjempe mot ethvert lag i Europa, spesielt på hjemmebane.

Tror ikke på hevnaksjon

Pep ville etter den forrige kampen ikke legge noen skyld på Liverpool FC for angrepet på City-bussen som har ført til tiltale på de røde på fire punkter fra UEFA. Det har blitt fryktet at City-supportere skal ta igjen, men det har ikke manageren tro på.

– Så lenge jeg har vært her har det aldri skjedd noe galt på stadion. Det blir ikke noe problem. Jeg vet ikke hvor politiet var sist, men jeg tror politiet vet hvor de skal være på tirsdag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]