Kan måtte spille Champions League-kamp bak lukkede dører

UEFA vil ha slutt på at fans samles i store mengder i gatene for å ta imot spillerbussene.

8. apr 2018 kl 09.20 Einar Kvande

UEFA etterforsker hva som skjedde da det ble kastet flasker og ølbokser mot spillerbussen til Manchester City i forkant av den første kvartfinalen mellom Liverpool og City på Anfield.

Det europeiske fotballforbundet har tidligere insistert på at oppførselen til fansen på utsiden av stadion er ansvaret til politiet. Men to av fire tiltalepunkter mot Liverpool etter kvartfinalen på Anfield gjelder mottakelsen som City-bussen fikk utenfor stadion.

Strengere straffer

Nå akter UEFA å slå hardere ned på angrep mot spillerbusser utenfor stadion, og det vil også bety strengere straffer for klubbene, melder Mirror.

UEFA har tiltalt Liverpool på fire punkter i forbindelse med fansens oppførsel før og under City-kampen, og tabloidavisen skriver at straffen for Merseyside-klubben kan bli at de må spille en europacupkamp bak lukkede dører neste sesong. Dette vil bli avgjort den 31. mai.

Manchester City tillegger ikke Liverpool FC noe ansvar for det som skjedde med spillerbussen deres, men Manchester-klubben er ikke fornøyd med Merseyside-politiets håndtering av det som skjedde. City ga uttrykk for at de var bekymret på forhånd, men føler at politiet på Merseyside ikke tok advarslene seriøst.

– Vi gjorde det klart at vi følte det kunne bli trøbbel dersom politiet lot fans samle seg i store mengder langs ruten til bussene, sier en talsmann for City.

Frykter hevnaksjoner

Politiet i Manchester kommer til å stille ekstra mannsterkt foran returkampen for å unngå hevnaksjoner fra Manchester City-fansen mot spillerbussen til Liverpool, skriver Daily Mail.

Manchester-politiet frykter også at et stort antall Liverpool-supportere har fått kjøpt billetter blant hjemmesupporterne. Derfor vil det også være ekstra mye politi inne på stadion, og dersom de har mistanke om at bortefans sitter blant hjemmesupporterne vil disse bli kastet ut fra stadion umiddelbart.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]