La opp treningen etter Ginis nye rolle

Jürgen Klopp forklarer hvordan han har brukt tiden etter første kvartfinale på å forberede Georginio Wijnaldum.

9. apr 2018 kl 08.39 Arve Vassbotten

Under Lørdagens kamp på Goodison Park ble det raskt klart at Georginio Wijnaldum blir mannen som skal fylle rollen Jordan Henderson og Emre Can oftest har hatt for Liverpool denne sesongen.

Planlagt

I midtbaneduoens fravær blir det Wijnaldum som får den viktige rollen som skjold for forsvaret og i det oppbyggende spillet i den andre kvartfinalen mot Manchester City på tirsdag.

– Det var selvsagt planen å bruke denne sjansen, og ja han var god, sier Klopp til Liverpool Echo om bruken av Wijnaldum som defensiv midtbane.

11 mot 11

Manageren innrømmer at det også har blitt mye fokus på denne rollen i dagene før kampen.

– Han er fysisk sterk, noe som er bra. Men vi hadde bare hatt to dager med trening, og da spilte vi konstant 11 mot 11 for å gi ham treningen, sier Klopp.

– Han gjorde det veldig bra. I første omgang var det ikke noe press, og han startet å drible. I det øyeblikket tenkte jeg: «ok, du ønsker å gi meg grått hår». Men prestasjonen ellers var voksen, sier Klopp.

– Føler mer ansvar

Wijnaldumhadde flere ballberøringer (91) og slo flere vellykkede pasninger (93,5%) enn noen andre spillere på banen lørdag.

Han fikk også trent seg i samme rolle under preseason i fjor.

– Du føler mer ansvar for du er den andre, og av og til også den første, som får ballen i oppbyggingen av angrepet. Du blir en ganske viktig spiller i en slik posisjon, uttalte Wijnaldum selv etter kampen.

Wijnaldum vil ha James Milner og Alex Oxlade-Chamberlain som makkerne sine litt lenger frem på midtbanen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]