Avisrunden«Frustrerende og slurvete, men ingen grunn til panikk»

Dette skriver avisene etter 2-2 på The Hawthorns.

22. apr 2018 kl 10.43 Arild Skjæveland

Ian Whittell, The Sunday Times

Danny Ings sitt første mål på 930 dager, Mohamed Salah som fortsetter sin omskriving av Liverpools rekordbok for scoringer, og nøkkelspillere som så på fra benken. Dette var i ferd med å bli den perfekte oppladningen til Roma-kampen for Jürgen Klopp på The Hawthorns.

Uavhengig av debatten rundt kvaliteten på Premier League, så har kampene en evne til å gi uforutsigbarhet og drama, noe Salomon Rondon viste da han steg opp og headet inn utligningen etter 88 minutter, for et West Brom-lag som kun er dager unna nedrykk.

På listen over kvaliteter i Premier League, kan en også plusse på i katalogen for unnskyldninger brukt av Premier League-managere. Glem Salah eller Jordan Henderson – det mest kreative fra en ansatt i Liverpool i går kom fra Klopp, da han skyldte på baneforholdene på The Hawthorns for at laget hans kastet bort en tomålsledelse. En unnskyldning som hørtes enda hulere ut da regnet øste ned etter kampen.

Men da Klopp snakket om to dommeravgjørelser fikk Klopp mer sympati fra de som hørte på. Om Ings burde fått straffe etter å ha blitt løpt ned av Craig Dawson, og om Ahmed Hegazi burde blitt utvist for å slå den samme Liverpool-spilleren i brystet da de lå på bakken.

Hadde en av de avgjørelsene gått Liverpools vei hadde det vært lite tenkelig at West Brom ville fått noe fra en kamp hvor de lå bak allerede etter fire minutter.

Les hele i The Sunday Times (krever innlogging)

James Pearce, Liverpool Echo

Gamle uvaner er vanskelig å bli kvitt. Liverpool hadde kontroll og var nær å kunne gå inn i sin største kamp i dette tiåret etter en hardt kjempet seier mot bunnlaget West Brom.

Liverpool ledet 2-0 og cruiset mot seier. Danny Ings hadde stoppet sin 930 dager lange måltørke, før Salah igjen hadde tatt oppmerksomheten. Det var god stemning, og toget turet videre. Men på slutten skulle Jürgen Klopps lag snuble. De mistet konsentrasjonen, og måtte betale prisen. To poeng ble kastet bort.

Det var det gamle problemet som Klopp trodde han hadde fått skikk på. To ganger på de siste 11 minuttene var Liverpool nølende på dødball. Først ved Jake Livermore, og deretter Salomon Rondon, som begge tok imot da LFC var gavmilde.

Frustrerende? Ja. Slurvete? Uten tvil. Grunn til panikk? Ta deg sammen.

Liverpool er fortsatt i god posisjon til å sikre topp fire to år på rad for for første gang siden 2009. De har åtte poeng ned til Chelsea på femteplass, som har én kamp til gode. Liverpools målforskjell er så suveren at de helrøde kun trenger fire poeng fra sine tre siste ligakamper.

Med kampen på Stamford Bridge midt mellom hjemmekamper mot Stoke og Brighton er det en sterk posisjon å være i.

Tilbakeslaget vil ikke få noen påvirkning på tirsdagens kamp mot Roma. Serie A-laget vil møte et helt annet Liverpool, både når det kommer til personell og intensitet.

Kritikerne vil snakke om defensive problemer, men det er verdt å huske at Liverpool har holdt nullen i ni av sine 15 siste kamper.

Les hele i Liverpool Echo

FRUSTRERT:
FRUSTRERT:  Liverpool-manager Jürgen Klopp var sint og frustrert etter at laget hans kastet bort to poeng.

Stuart James, The Guardian

Det var ikke det manuset Jürgen Klopp hadde i tankene i forkant av en kritisk uke, og Liverpool-manageren klarte ikke å skjule sitt sinne og frustrasjon etterpå, da han omtalte West Bromwich Albions comeback som meningsløst med tanke på deres sjanser til å overleve, og klaget på den tørre banen.

Klopp sine klager på Stuart Atwell sin svake dømming var langt mer forståelig, etter at Liverpool ble snytt for et klart straffespark i starten av andre omgang, og skulle ha spilt mot ti mann etter at Ahmed Hegazi slo Danny Ings i magen.

Klopp var ærlig nok til å innrømme at han ikke ville ha snakket om banen dersom Liverpool hadde vunnet kampen, noe de burde gjort da Mohamed Salah scoret sitt 31. ligamål for sesongen, og kom likt med rekorden i en ligasesong på 38 kamper, sammen med Alan Shearer, Cristiano Ronaldo og Luis Suarez.

Les hele i The Guardian

Jim White, The Telegraph

Det utsatte bare det uunngåelige, og enden vil komme snart. Det øyeblikket når andre resultat gjør det matematisk umulig. Men utifra lyden fra West Bromwich Albion sine supportere, hørtes det ut som de hadde vunnet ligaen heller enn å utsette nedrykket.

Liverpools start tydet på at de ønsket å avgjøre denne kampen tidlig, og bli ferdig med den. Jürgen Klopp gjorde noen endringer før Roma-kampen, men hadde nok å true med, noe som ble tydelig etter kun fire minutter. Etter en corner spilte Sadio Mané vegg med James Milner, kom inn i boksen og slo inn til Georginio Wijnaldum som la ballen til rette for Ings.

Spissen feiret sitt første mål siden Brendan Rodgers var manager. Ings var nære ved å score enda et da han avsluttet fra kort hold etter å ha fått ballen fra Salah. Manageren hans skyldte på West Brom sin avgjørelse om å ikke vanne banen, men du føler at dersom det hadde vært Salah som hadde fått sjansen, hadde han ikke hatt problemer med de tørre forholdene.

Les hele i The Telegraph

Har du innspill til journalisten?
[email protected]