Gamle kjente vil prøve å senke Liverpool

Stoke har kniven på strupen før lørdagens bortekamp mot Liverpool. Et firkløver med tidligere røde ønsker å stikke kjepper i hjulene for gamle lagkamerater.

26. apr 2018 kl 16.56 Torbjørn Flatin

Tap i første kamp i ligarunde 36, nå førstkommende lørdag kl 13.30, og det kan bety nedrykk til Championship for tradisjonsrike Stoke City. Fire av spillerne i førstelagstroppen til pottemakerne har en fortid i Liverpool FC, og de vil håpe på en fin ettermiddag men da med motsatt fortegn sammenlignet med tidligere.

Joe Allen

Joe Allen har vært en av lagets beste spillere hos Stoke siden han ble solgt av Jürgen Klopp sommeren 2016. Denne sesongen har han startet flest kamper med sine 33, han topper oversikten over målgivende med seks, og han har flest taklinger og pasninger på laget som ligger på 19.plass på tabellen. To scoringer må en imidlertid si er beskjedent.

Allen har også pådratt seg åtte gule kort i en sesong hvor Stoke kun har vunnet én bortekamp av 17 forsøk, og scoret totalt 13 mål på fremmed gress.

Peter Crouch

Peter Crouch startet siste kamp mot Burnley, etter at han i en alder av 37 har vært det nærmest Stoke har hatt en super-reserve denne sesongen. Av 28 kamper er hele 17 av dem kommet som innbytter.

Ikke overraskende er han den i Stoke som har vunnet flest hodedueller i 2017/18, og med fire scoringer i Premier League har han bare Shaqiri (7), Diouf (6) og Choupo-Moting (5) foran seg på toppscorerlisten til de som holder til på Britannia. Han har i tillegg fått bokført to assist av Premier League. Crouch kom til Stoke via Portsmouth og Tottenham, etter sin tid hos Liverpool.

Glen Johnson

Den rutinerte backen er fortsatt «bare» 33 år, men skadeplagene som påvirket ham på Anfield har fortsatt også i Midlands.

Denne sesongen har han startet seks kamper, inkludert siste kamp mot Burnley, og med tre bytter ut og to bytter inn har han vært på banen i 473 minutter i 2017/18. Det har ikke blitt noen scoringer siden Stoke kjøpte Johnson sommeren 2015 og langt mellom høydepunktene, men en fulltreffer foran The Kop vil ikke være av veien for mannen med 54 landskamper for England. Etter det vi forstår løper kontrakten hans med Stoke ut etter denne sesongen.

Charlie Adam

Adam har hatt noe spilletid etter at den nye manageren Paul Lambert kom inn. Stoke har for øvrig offentliggjort at Lambert fortsetter som sjef også til neste sesong, uansett om det blir nedrykk eller ikke.

32-årige Charlie Adam, med den presise venstrefoten, har vært på banen i 11 kamper, men det har ofte vært som innbytter og hans spilletid er beskjedne 408 minutter totalt. Det var nok håpet at han også kunne være noe av en super-reserve, bl.a. ved å bruke sin venstrefot på dødballer, men så langt er han ikke bokført noen scoringer denne sesongen.

Facts: Jonny Stokkeland, Liverpool FC Official Archives

Har du innspill til journalisten?
[email protected]