Gerrard innrømmer at han har savnet Tagseth

Liverpool U18 spiller sin siste hjemmekamp for sesongen når Manchester United kommer på besøk i morgen kveld.

19. apr 2018 kl 20.12 Einar Kvande

Steven Gerrard har måttet klare seg uten de svært sentrale midtbanespillerne Liam Coyle og Edvard Tagseth store deler av vinteren, og U18-manageren er ikke i tvil om at resultatene ville ha vært bedre med de to på banen.

– De er to viktige brikker i puslespillet i motorrommet vårt. Coyley gir 100 prosent hver gang han spiller, og det gjør Eddi også. Det er ikke tvil om at vi har savnet dem de siste 6-8 ukene. Dersom de hadde vært tilgjengelige for oss er jeg sikker på at vi hadde fått bedre resultater enn vi har hatt, sier Gerrard til Liverpoolfc.com.

– Vi har også savnet Niall Brookwell. Han er bare 16 år gammel, men han gir deg litt fightervilje i motorrommet, og det har vi utvilsomt manglet de siste kampene.

Tre strake tap

Liverpool U18 har tapt sine tre siste kamper, og har nå bare igjen to kamper, hjemme mot Manchester United i morgen kveld og borte mot Manchester City den 28. april.

– Kampene mot Manchester United er alltid spesielle. Det blir en stor utfordring for våre gutter.

Lagene spilte uavgjort 2-2 i Manchester i desember.

– Det var en kamp vi burde ha vunnet. Jeg tror vi må sette det poengtapet på kontoen for manglende rutine. Vi fortjente utvilsomt alle tre poengene den dagen.

Møter avdelingsvinneren

Manchester United er allerede seriemestere i nord-avdelingen av U18 Premier League, og skal møte Chelsea for å avgjøre hvem som blir nasjonale mestere.

– Du skal ikke trenge å motivere noen foran en kamp som denne. Du skal ikke engang behøve å prate til dem før kampen. Alle våre spillere kjenner til rivaliseringen med Manchester United.

Kampen spilles på akademiet i Kirkby, og har avspark klokken 20.00 i morgen kveld.

– En morsom og lærerik sesong

Gerrard synes at hans første sesong som U18-manager har gått veldig fort.

– Sesongen har gått utrolig fort. Det har vært en god erfaring for meg, og jeg er en mye bedre manager nå enn da jeg startet i jobben. Jeg har lært mye, og har noen veldig bra folk rundt meg på akademiet. Det har vært et morsomt år, som har gått rekordfort.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]