Gerrard: – Salah er planetens beste

Nå lanseres Mo Salah av flere som favoritt til å bli verdens beste fotballspiller.

25. apr 2018 kl 18.27 Johannes Steen

Etter Mohamed Salahs enorme prestasjon i semifinalekampen mot Roma tirsdag, snakkes det nå for fullt om egypteren er en seriøst kandidat til å vinne gullballen for verdens beste fotballspiller. Han ville i så fall bli den første utenom Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi til å stikke av med prisen siden Kaka i 2007.

Steven Gerrard, som tirsdag satt i BT sports CL-studio er ikke i tvil, og sier at 25-åringen er i sitt livs form.

– Det er vanskelig å sammenlikne ham med Ronaldo og Messi fordi de har gjort det så lenge. Men uten enhver tvil er han den beste spilleren på planeten akkurat nå.

Salah favoritt hos bookmarkere

Etter tirsdagens kamp raste også oddsen hos bookmarkerne, og Salah regnes nå som favoritt hos flere. Skybet rangerer eksempelvis Salah og Ronaldo likt, foran 5 ganger vinnende Lionel Messi. Betvictor har Salah som favoritt, over Ronaldo. Omtrent alle bookmarkere holder disse to som favoritt i skrivende stund.

BRONSE:
BRONSE:  Steven Gerrard fikk selv en tredjeplass i kampen om Gullballen i 2005.

Klopp er noe mer forsiktig i ordelagene enn Liverpool-legenden Gerrard, men gikk langt i å innrømme at "Den Egyptiske Kongen" er blant de aller beste i verden etter kampen mot Roma.

– Han var fantastisk - omtrent umulig å forsvare seg mot. Han er i fanstisk god form, verdensklasse-form. For å være den beste i verden må du gjøre det over en lengre periode, sa tyskeren.

Mer enn trofé å spille for i CL

Siste og eneste gang en Liverpool-spiller vant prisen var Michael Owen. I tillegg kan Salah bli den andre afrikanske spilleren til å stikke av med gullballen. Den første var liberiske George Weah i 1995.

Salah har det beste målsnittet i Europas øvre ligaer, men historien viser at et eventuelt Champions League-trofé for de røde hadde vært god drahjelp.

8 av de 11 siste vinnerene av gullballen har også vunnet Champions League samme år. I tillegg har tradisjonelt prestasjoner i VM hatt mye å si. Da passer det godt for Salah at landet han har blitt folkehelt i, skal spille sitt første verdensmesterskap siden 1990.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]